Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Gastronovinky na Refresheri ti prináša WoltObjednávaj si z množstva reštaurácií so skvelými zľavami na Wolte. S doručením.Objednaj si jedlo
1. októbra 2022, 10:30
Čas čítania 0:50
Ema Stanovská

O víťazstvo v novej sérii Pečie celé Slovensko zabojuje colník, vysokoškolský učiteľ i barman. Toto je kompletný zoznam účastníkov

GASTRO TELEVÍZNE ŠOU
Uložiť Uložené
Gastronovinky na Refresheri ti prináša WoltObjednaj si jedlo

Druhá séria divácky obľúbenej šou odštartuje už túto nedeľu o 20.30 h na Jednotke.

Na televízne obrazovky sa vracia druhá séria mimoriadne obľúbenej šou Pečie celé Slovensko, ktorú si zamilovalo viac než pol milióna divákov. Počas jedenástich týždňov predstaví cukrárske a pekárske umenie opäť 12 amatérskych pekárok a pekárov. Šou odštartuje na Jednotke už túto nedeľu 2. októbra o 20.30 h.

Reláciu budú opäť moderovať Juraj Bača a Milan Zimnýkoval, nič sa nezmení ani na porotcovskom obsadení v zložení Jozefíny Zaukolcovej a Petry Tóthovej. Diváci sa môžu tešiť až na 11 epizód, chýbať nebude ani vianočný špeciál, v ktorom svoje pekárske zručnosti predvedú viaceré známe tváre.

Kým čakáš na ďalšiu sériu, prečítaj si náš minuloročný rozhovor s porotkyňou Petrou Tóthovou o jej bývalej kariére letušky a zákulisí cukrárskej šou.

Piecť bude colník aj učiteľ

Tvorcovia projektu vybrali na základe webových dotazníkov širší výber uchádzačov, ktorí počas niekoľkých týždňov absolvovali osobné pohovory s ukážkou svojich pekárskych a cukrárskych výrobkov, ktoré porota ochutnávala. Tí najlepší postúpili na kamerové skúšky, počas ktorých si desiatky súťažiacich vyskúšali simulované pečenie jednej súťažnej výzvy.

Odporúčané
Nikto nie je dokonalý. TOP 10 vtipných hlášok z priamych prenosov Nikto nie je dokonalý. TOP 10 vtipných hlášok z priamych prenosov 29. februára 2024, 12:30

Tentoraz sa v súťaži predstaví napríklad barman, kostýmová výtvarníčka, colník, vysokoškolský učiteľ či Ukrajinka Tatiana. Súťažiaci dokopy piekli 90 hodín a použili napríklad 44 rôznych druhov korenín, 2 000 kusov vajec, 80 litrov oleja a 100 kilogramov čokolády.

Kompletný zoznam účastníkov aj s opisom nájdeš v galérii nižšie.

Anna Borošová (39 rokov).

Veterinárka Anička z Novej Bane má tri deti. Pracovala ako veterinárka na rodinnej farme a venovala sa výrobe čerstvých a zrejúcich syrov z kravského mlieka. Popritom vyrábala aj syrové torty. 

Neskôr začala piecť aj klasické zákusky a bežné recepty si začala upravovať na zdravšie verzie, napríklad bezlepkové, so zníženým obsahom cukru a podobne. Do budúcna by chcela absolvovať cukrársky kurz, aby sa mohla svojej vášni venovať naplno a živiť sa práve pečením. Jana Baňáková (40 rokov).

Usmievavá Janka má dve deti a pracuje ako mäsiarka v Novom Meste nad Váhom. Pečeniu sa venuje 5 rokov, ale intenzívnejšie ju to chytilo len pred rokom a pol. Má rada životné výzvy a do šou sa prihlásila preto, aby rozvinula svoj talent, a dúfa, že sa jej podarí byť naozaj výnimočnou pekárkou. 

Janka pečie najmä pre svoju rodinu, ktorá si pochutnáva nielen na sladkých dezertoch, ale aj vynikajúcich slaných dobrotách. V budúcnosti by si chcela otvoriť svoju vlastnú prevádzku spojenú so zabezpečovaním cateringových služieb.Zuzana Miháliková (36 rokov).

Zuzka pracuje ako dizajnérka a kostýmová výtvarníčka a pochádza z Bratislavy. Traduje sa u nich, že ženy z ich rodiny sú čarodejnice a Zuzka je čarodejnica najmä v kuchyni, čo sa odráža aj na jej výnimočnom štýle pekárskych výrobkov, ktorý je nezameniteľný. 

Na prihlásenie sa do šou Pečie celé Slovensko ju nahovorili kamaráti. Jej snom je mať vlastný food truck, cestovať ním po Slovensku a po svete a vytvárať, experimentovať, zlepšovať recepty. Dominika Svatá (28 rokov).

Veselá Záhoráčka Domi pochádza zo Senice a jej najväčšou vášňou je práve pečenie. Okrem toho sa venuje tancu (11 rokov tancovala aj súťažne), fitnesu a jumpingu, ktoré aj predcvičuje a absolvovala niekoľko kurzov. 

Do šou sa rozhodla prihlásiť, pretože rada pečie a chcela by si skúsiť, čo dokáže pod tlakom a pred kamerami. Jej veľkým snom je navštíviť Paríž a mať raz svoju cukrársku výrobničku, keďže momentálne pečie len pre rodinu a kamarátov a najväčšiu radosť jej robí, keď vidí, ako sa zalizujú.
Zobraziť galériu
(12)
Domov
Zdieľať
Diskusia