Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Pozri si naše tipy na darčeky, ktoré by sme si kúpili aj my 🤩
15. decembra 2021 o 9:30
Čas čítania 7:42
Ema Stanovská

Porotkyňa z Pečie celé Slovensko: Na pohovore na letušku som musela rozhodovať, či hodím cez palubu kňaza alebo prezidenta

GASTRO TELEVÍZNE ŠOU
Uložiť Uložené

„Často dostávame otázku, prečo sme zákusky nedoniesli do detských domovov a podobne. Problém je, že z hľadiska hygieny aj zákona to nie je možné,“ hovorí Petra Tóthová, bývalá letuška a odborníčka na cake design.

Jesenná šou RTVS Pečie celé Slovensko, postavená na súťaži amatérskych cukrárov, lámala posledné týždne rekordy sledovanosti. Jednou z porotkýň bola Petra Tóthová, bývalá letuška a špecialistka na cake design, ktorá vyštudovala tri vysoké školy a absolvovala desiatky cukrárskych kurzov vrátane najlepšej kuchárskej školy na svete Le Cordon Bleu v Londýne.

V rozhovore nám prezradila, aké bolo natáčanie šou, prečo sa spolu s porotkyňou Jozefínou Zaukolcovou nemohli so súťažiacimi kamarátiť a čo sa po natáčaní dialo so všetkými upečenými dezertmi a tortami. Povedala nám aj o najdesivejšom zážitku z paluby lietadla, o tom, ako nik nechcel jesť jej koláče a čo ju cestovanie po svete naučilo o slovenskom cukrárstve.

Čím ste podľa vás oslovili RTVS, že si vás vybrala ako jednu z porotkýň šou Pečie celé Slovensko?To bude skôr otázka na nich, môžem vám povedať len svoj názor. Myslím si, že je to mojimi zahraničnými skúsenosťami – tým, že som zbehlá v cudzích dezertoch, pretože aj o nich je táto šou. Ľudia mi navyše hovoria, že sa príliš často usmievam, tak možno je to aj tým. (úsmev) Jedným z možných dôvodov je aj to, že som veľmi emotívna. Ak sa mi niečo páči alebo nepáči, hneď to na mne vidno.

Na fotografii porotkyne Petra Tóthová a Jozefína Zaukolcová a moderátori Juraj Bača a Milan Zimnýkoval.
Na fotografii porotkyne Petra Tóthová a Jozefína Zaukolcová a moderátori Juraj Bača a Milan Zimnýkoval. Zdroj: RTVS

Zúčastnili ste sa aj na nejakom konkurze?

Áno, bola som na troch kolách. Museli si, samozrejme, overiť, či mám nejaké vedomosti, či viem pracovať s kamerou, či sa nehanbím a ako rozprávam. 

Zvykli ste cítiť pred natáčaním stres?

Mojou výhodou je, že som bola vytrénovaná z lietadla, kde som sa musela postaviť pred 200 ľudí a tváriť sa, že všetko je v poriadku. Vďaka tomu viem nervozitu celkom dobre zakryť. A, samozrejme, nie je to živý prenos, a keď poviem nejaký brbt alebo niečo nesprávne, môžem to povedať ešte raz.

Pečie celé Slovensko
Zdroj: RTVS

Stalo sa niekedy, že súťažiaci nestihli niečo dopiecť a porotcovia im predĺžili čas? Na niektorých záberoch to tak vyzeralo.

Pridaj sa do klubu REFRESHER+
Základné
5 €
Účtuje sa raz za 4 týždne
1,25 € / Týždeň
Prístup ku prémiovým článkom
Prístup k benefitom
Menej reklám
150 kreditov každé 4 týždne na nákup benefitov
Ročné - 17 %
60 € 50 €
Účtuje sa raz za rok
0,96 € / Týždeň
Prístup ku prémiovým článkom
Prístup k benefitom
Úplne bez reklám
2 000 kreditov ihneď na nákup benefitov
Zdieľanie článkov kamošom
Všetky možnosti predplatnéhoMám zľavový kód
Dokončením súhlasím s pravidlami a podmienkami portálu Refresher.
Pridaj sa do klubu REFRESHER+

Čo sa dozvieš po odomknutí?

  • Či museli porotcovia predĺžiť súťažiacim čas, pretože nestíhali.
  • Aká bola atmosféra v stane, kde sa točila šou.
  • Čo robili porotkyne v čase, keď súťažiaci piekli.
  • Prečo nemali porotkyne so súťažiacimi blízky vzťah.
  • Čo sa dialo s nedojedenými zákuskami po natáčaní.
  • Prečo ľudia kedysi nechceli jesť jej moderné dezerty.
  • Koľko dní trval jej prvý pohovor (na prácu letušky) a čo všetko musela vedieť.
  • Čo najhoršie zažila na palube lietadla.
  • Čo ju cestovanie po svete naučilo o slovenskom cukrárstve.
  • Prečo sa so svojimi koláčmi rozpráva.
Dočítať článok
Máš už predplatné?
Prihlásiť sa
Dočítať článok
Poslať sms
Pošli SMS na 8877 s textom CLANOK 107661 a dočítaj tento článok.
Cena SMS za otvorenie článku je 3,50 € s DPH. Ako to funguje?
Odomknúť cez SMS
Tento článok
Poslať sms Ako to funguje?
Všetky články na mesiac
🤩 Len 1,50€ navyše
POSLAŤ SMS Ako to funguje?
Po odomknutí získaš
Prístup ku prémiovým článkom
Prístup k benefitom
Napr.: Celodenný Skipas v PARK SNOW Donovaly ZDARMA , Poukázka v hodnotě 200 korun na nákup v Furiosa alebo PPV kód na Oktagon 65
Zobraziť všetky (9)
Domov
Zdieľať
Diskusia