Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Gastronovinky na Refresheri ti prináša WoltObjednávaj si z množstva reštaurácií so skvelými zľavami na Wolte. S doručením.Objednaj si jedlo
15. decembra 2021 o 9:30
Čas čítania 7:42
Ema Stanovská

Porotkyňa z Pečie celé Slovensko: Na pohovore na letušku som musela rozhodovať, či hodím cez palubu kňaza alebo prezidenta

GASTRO TELEVÍZNE ŠOU
Uložiť Uložené
Gastronovinky na Refresheri ti prináša WoltObjednaj si jedlo

„Často dostávame otázku, prečo sme zákusky nedoniesli do detských domovov a podobne. Problém je, že z hľadiska hygieny aj zákona to nie je možné,“ hovorí Petra Tóthová, bývalá letuška a odborníčka na cake design.

Jesenná šou RTVS Pečie celé Slovensko, postavená na súťaži amatérskych cukrárov, lámala posledné týždne rekordy sledovanosti. Jednou z porotkýň bola Petra Tóthová, bývalá letuška a špecialistka na cake design, ktorá vyštudovala tri vysoké školy a absolvovala desiatky cukrárskych kurzov vrátane najlepšej kuchárskej školy na svete Le Cordon Bleu v Londýne.

V rozhovore nám prezradila, aké bolo natáčanie šou, prečo sa spolu s porotkyňou Jozefínou Zaukolcovou nemohli so súťažiacimi kamarátiť a čo sa po natáčaní dialo so všetkými upečenými dezertmi a tortami. Povedala nám aj o najdesivejšom zážitku z paluby lietadla, o tom, ako nik nechcel jesť jej koláče a čo ju cestovanie po svete naučilo o slovenskom cukrárstve.

Čím ste podľa vás oslovili RTVS, že si vás vybrala ako jednu z porotkýň šou Pečie celé Slovensko?To bude skôr otázka na nich, môžem vám povedať len svoj názor. Myslím si, že je to mojimi zahraničnými skúsenosťami – tým, že som zbehlá v cudzích dezertoch, pretože aj o nich je táto šou. Ľudia mi navyše hovoria, že sa príliš často usmievam, tak možno je to aj tým. (úsmev) Jedným z možných dôvodov je aj to, že som veľmi emotívna. Ak sa mi niečo páči alebo nepáči, hneď to na mne vidno.

Na fotografii porotkyne Petra Tóthová a Jozefína Zaukolcová a moderátori Juraj Bača a Milan Zimnýkoval.
Na fotografii porotkyne Petra Tóthová a Jozefína Zaukolcová a moderátori Juraj Bača a Milan Zimnýkoval. Zdroj: RTVS

Zúčastnili ste sa aj na nejakom konkurze?

Áno, bola som na troch kolách. Museli si, samozrejme, overiť, či mám nejaké vedomosti, či viem pracovať s kamerou, či sa nehanbím a ako rozprávam. 

Zvykli ste cítiť pred natáčaním stres?

Mojou výhodou je, že som bola vytrénovaná z lietadla, kde som sa musela postaviť pred 200 ľudí a tváriť sa, že všetko je v poriadku. Vďaka tomu viem nervozitu celkom dobre zakryť. A, samozrejme, nie je to živý prenos, a keď poviem nejaký brbt alebo niečo nesprávne, môžem to povedať ešte raz.

Pečie celé Slovensko
Zdroj: RTVS

Stalo sa niekedy, že súťažiaci nestihli niečo dopiecť a porotcovia im predĺžili čas? Na niektorých záberoch to tak vyzeralo.

Pridaj sa do klubu REFRESHER+
Základné
5 €
Účtuje sa raz za 4 týždne
1,25 € / Týždeň
Prístup ku prémiovým článkom
Prístup k benefitom
Menej reklám
150 kreditov každé 4 týždne na nákup benefitov
Ročné - 17 %
60 € 50 €
Účtuje sa raz za rok
0,96 € / Týždeň
Prístup ku prémiovým článkom
Prístup k benefitom
Úplne bez reklám
2 000 kreditov ihneď na nákup benefitov
Zdieľanie článkov kamošom
Všetky možnosti predplatnéhoMám zľavový kód
Dokončením súhlasím s pravidlami a podmienkami portálu Refresher.
Pridaj sa do klubu REFRESHER+

Čo sa dozvieš po odomknutí?

  • Či museli porotcovia predĺžiť súťažiacim čas, pretože nestíhali.
  • Aká bola atmosféra v stane, kde sa točila šou.
  • Čo robili porotkyne v čase, keď súťažiaci piekli.
  • Prečo nemali porotkyne so súťažiacimi blízky vzťah.
  • Čo sa dialo s nedojedenými zákuskami po natáčaní.
  • Prečo ľudia kedysi nechceli jesť jej moderné dezerty.
  • Koľko dní trval jej prvý pohovor (na prácu letušky) a čo všetko musela vedieť.
  • Čo najhoršie zažila na palube lietadla.
  • Čo ju cestovanie po svete naučilo o slovenskom cukrárstve.
  • Prečo sa so svojimi koláčmi rozpráva.
Dočítať článok
Máš už predplatné?
Prihlásiť sa
Dočítať článok
Poslať sms
Pošli SMS na 8877 s textom CLANOK 107661 a dočítaj tento článok.
Cena SMS za otvorenie článku je 3,50 € s DPH. Ako to funguje?
Odomknúť cez SMS
Tento článok
Poslať sms Ako to funguje?
Všetky články na mesiac
🤩 Len 1,50€ navyše
POSLAŤ SMS Ako to funguje?
Po odomknutí získaš
Prístup ku prémiovým článkom
Prístup k benefitom
Napr.: 30 % zľava na ročné predplatné Rejoy , 20 % zľava na nákup v The Streets alebo Sleva 500 Kč při nákupu nad 1 250 Kč na lolipop.cz
Zobraziť všetky (9)
Domov
Zdieľať
Diskusia