Anna Borošová (39 rokov).
Veterinárka Anička z Novej Bane má tri deti. Pracovala ako veterinárka na rodinnej farme a venovala sa výrobe čerstvých a zrejúcich syrov z kravského mlieka. Popritom vyrábala aj syrové torty.
Neskôr začala piecť aj klasické zákusky a bežné recepty si začala upravovať na zdravšie verzie, napríklad bezlepkové, so zníženým obsahom cukru a podobne. Do budúcna by chcela absolvovať cukrársky kurz, aby sa mohla svojej vášni venovať naplno a živiť sa práve pečením.
Zdroj: RTVS
Jana Baňáková (40 rokov).
Usmievavá Janka má dve deti a pracuje ako mäsiarka v Novom Meste nad Váhom. Pečeniu sa venuje 5 rokov, ale intenzívnejšie ju to chytilo len pred rokom a pol. Má rada životné výzvy a do šou sa prihlásila preto, aby rozvinula svoj talent, a dúfa, že sa jej podarí byť naozaj výnimočnou pekárkou.
Janka pečie najmä pre svoju rodinu, ktorá si pochutnáva nielen na sladkých dezertoch, ale aj vynikajúcich slaných dobrotách. V budúcnosti by si chcela otvoriť svoju vlastnú prevádzku spojenú so zabezpečovaním cateringových služieb.
Zdroj: RTVS
Zuzana Miháliková (36 rokov).
Zuzka pracuje ako dizajnérka a kostýmová výtvarníčka a pochádza z Bratislavy. Traduje sa u nich, že ženy z ich rodiny sú čarodejnice a Zuzka je čarodejnica najmä v kuchyni, čo sa odráža aj na jej výnimočnom štýle pekárskych výrobkov, ktorý je nezameniteľný.
Na prihlásenie sa do šou Pečie celé Slovensko ju nahovorili kamaráti. Jej snom je mať vlastný food truck, cestovať ním po Slovensku a po svete a vytvárať, experimentovať, zlepšovať recepty.
Zdroj: RTVS
Dominika Svatá (28 rokov).
Veselá Záhoráčka Domi pochádza zo Senice a jej najväčšou vášňou je práve pečenie. Okrem toho sa venuje tancu (11 rokov tancovala aj súťažne), fitnesu a jumpingu, ktoré aj predcvičuje a absolvovala niekoľko kurzov.
Do šou sa rozhodla prihlásiť, pretože rada pečie a chcela by si skúsiť, čo dokáže pod tlakom a pred kamerami. Jej veľkým snom je navštíviť Paríž a mať raz svoju cukrársku výrobničku, keďže momentálne pečie len pre rodinu a kamarátov a najväčšiu radosť jej robí, keď vidí, ako sa zalizujú.
Zdroj: RTVS
Lenka Lukačovičová (28 rokov).
Vždy veselá a pozitívna Lenka pochádza z Bučian pri Trnave a pracuje ako vedúca výstupnej kvality v drevárskom priemysle. Pečie len dva roky, ale má rada výzvy, rada kváskuje a jej silnou stránkou sú makrónky.
Práve jej ambicióznosť a bojovnosť ju presvedčili, aby sa prihlásila do druhej série šou Pečie celé Slovensko. Jej najväčším životným snom je otvoriť si vlastnú cukrárničku, ktorej sa bude môcť venovať naplno a rozdávať tak ľuďom radosť.
Zdroj: RTVS
Marián Gavlas (51 rokov).
Colník Marián Gavlas pochádza z Brezovej pod Bradlom a jeho vášňou sú motorky. K pečeniu ho priviedla babka, ale väčšinu svojich pekárskych zručností za uplynulých 10 rokov získal za výdatnej pomoci svojej manželky. Do šou ho prihlásila práve ona, lebo chcela, aby ukázal svoje pekárske umenie celému Slovensku.
Nepodarilo sa mu dostať do finálovej dvanástky v prvej sérii, ale nevzdal to a počas uplynulého roka zdokonalil svoje pekárske zručnosti až na postup do finále. Jeho životným snom je prevádzkovať vlastný́ penzión s reštauráciou.
Zdroj: RTVS
Tetiana Turina (38 rokov).
Tánička pochádza z Ukrajiny, ale na Slovensku žije už takmer 5 rokov. Aj keď sa u nich v rodine piekli najmä tradičné koláče, Tánička si pečenie nesmierne obľúbila a za uplynulých 10 rokov sa zdokonalila aj v zložitejších technikách. Jej poznávacím znamením sú precíznosť a kreativita.
Do šou ju prihlásila kamarátka, ktorá obdivuje jej jedinečné torty. Jej najväčším snom je otvoriť si vlastnú cukráreň.
Zdroj: RTVS
Milka Figuliová (62 rokov).
Svieža babička Milka pochádza z Banskej Bystrice, kde žije so svojím najmladším synom. Svoj život naplno venovala rodine, ktorej aj s radosťou pečie. Je na dôchodku, ale stále si kladie nové výzvy, a preto sa rozhodla prihlásiť aj do šou Pečie celé Slovensko.
Divákov určite prekvapí modernými a extravagantnými receptami. Jej snom je podeliť sa o svoje vedomosti a skúsenosti s ľuďmi, ktorí majú chuť piecť a variť. Chcela by viesť kurzy a tiež publikovať vlastné recepty.
Zdroj: RTVS
Jozef Lukáč (31 rokov).
Sympatický východniar Ďoďo pochádza z Vranova nad Topľou a pracuje ako vysokoškolský učiteľ a zároveň kontrolór v územnej samospráve.
Do šou sa prihlásil pre svoju veľkú lásku k pečeniu a pre svoju extrovertnú povahu, komunikatívnosť a zmysel pre humor. K pečeniu ho priviedla babka Mária a tipy a triky od maminy mu pomohli nabrať odvahu byť v pečení kreatívnejší.
V súčasnosti ho motivuje skúšať nové výzvy najmä manželka. Okrem pečenia rád trávi čas v záhrade a v zime neodolá bežkovaniu. Jeho snom je mať veľkú rodinu a byť vždy obklopený dobrými a pozitívne naladenými ľuďmi.
Zdroj: RTVS
Marek Kováčik (31 rokov).
Bláznivý Marek z Liptovského Mikuláša je profesionálny filmár. Okrem pečenia rád surfuje, športuje a dokonca aj spieva. Jeho najväčšou pekárskou inšpiráciou bola jeho starká, od ktorej dostal množstvo užitočných rád.
Pri pečení môže pôsobiť niekedy chaoticky, ale aj napriek tomu si nájde čas na pomoc ostatným. Jeho snom je pomáhať ľuďom tam, kde to potrebujú. Chcel by založiť chránenú dielňu so sladkými pochutinami na Bali pre ľudí, ktorí sa začleňujú do spoločnosti.
Zdroj: RTVS
Lucka Gyenesová (38 rokov).
Lucka je mamina dvoch detí, žije v Nových Zámkoch a okrem pečenia je aj vášnivou cestovateľkou a zberateľkou cukrárskych kníh od svetových cukrárov.
V pečení je samouk, ale v detstve ju k tomuto remeslu viedli obidve babičky. Do šou sa prihlásila, aby sa zdokonalila v pečení a stretla sa s porotkyňami Petrou a Jožkou, ktoré sú jej veľkým vzorom.
Jej poznávacím znamením v pečení sú krásne ručne maľované obrázky a vzory, ktoré vie zakomponovať do rôznych receptov. V budúcnosti by si chcela otvoriť vlastnú malú cukrársku výrobňu.
Zdroj: RTVS
Tomáš Prostredník (29 rokov).
Tomáš žije v Trenčíne, pracuje ako barman a venuje sa tiež deťom z detských domovov. Aj on so svojimi súrodencami vyrástol v detskom domove, kde sa zrodil aj jeho vzťah k pečeniu.
Už ako dieťa sa pozeral a priúčal pečeniu od pani vychovávateliek. Do šou sa prihlásil, lebo pečenie je jeho najväčšia vášeň, má rád veľké výzvy a chcel by sa priučiť novým receptom a postupom. Jeho snom je otvoriť si vlastnú cukráreň alebo pekáreň.