Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
12. septembra 2022, 19:19
Čas čítania 0:47
Dominik Vetrák

Kritici sú z nej namäkko. Sleduj trailer na drámu Fabelmans od Stevena Spielberga, ktorú nazývajú majstrovským dielom

Kritici sú z nej namäkko. Sleduj trailer na drámu Fabelmans od Stevena Spielberga, ktorú nazývajú majstrovským dielom
Zdroj: Universal Pictures
FILMY A SERIÁLY THE FABELMANS
Uložiť Uložené

Sleduj prvý trailer na drámu Fabelmans od Stevena Spielberga. V kinách ju uvidíme ešte tento rok.

Režisér a scenárista Steven Spielberg odhaľuje svoj najnovší film, voľne spracovanú biografiu o svojom živote. Niektoré časti príbehu si tvorcovia vymysleli, pri tvorbe iných sa zase inšpirovali skutočnými udalosťami v Spielbergovom živote. 

Michelle Williams (Manchester by the Sea) si zahrá fiktívnu verziu Spielbergovej mamy, Paul Dano (The Batman) jeho otca, Seth Rogen (This Is the End) jeho obľúbeného strýka a Julia Butters (Once Upon a Time in Hollywood) jeho sestru. Fiktívnu postavu Sammyho Fabelmana, pri ktorého tvorbe sa tvorcovia inšpirovali samotným Spielbergom v jeho detstve, stvárni Gabriel LaBelle. 

Odporúčané
Rings of Power: Prečo je Númenor taký dôležitý a kto sú Elendil, nový vodca ohyzdov Adar a čarodejník, ktorý spadol z nebies? Rings of Power: Prečo je Númenor taký dôležitý a kto sú Elendil, nový vodca ohyzdov Adar a čarodejník, ktorý spadol z nebies? 11. septembra 2022, 16:30

Snímka bude oslavou Spielbergovho života a túžby stať sa filmárom. Zjednodušene môžeme drámu prirovnať k Spielbergovej verzii snímky Hugo od Martina Scorseseho. Snímku The Fabelmans už videlo viacero recenzentov na filmových festivaloch. Zhodujú sa, že ide o jeden z najlepších Spielbergových filmov (na Rottentomatoes má po 22 recenziách priemerné hodnotenie 9,2/10). Mimochodom, zahral si v ňom aj režisér David Lynch.

Film pôjde do kín v novembri, no je možné, že si na slovenskú premiéru budeme musieť počkať do budúceho roku, bližšie k oscarovej sezóne, keď budú diváci o snímke počúvať z každej strany a bude väčšia pravdepodobnosť, že si kúpia vstupenku do kina (slovenskí distribútori to tak robia každý rok). 

Domov
Zdieľať
Diskusia