Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
31. augusta 2022, 12:30
Čas čítania 5:12
Dominik Vetrák

Seriálové a filmové novinky v septembri ti odpália dekel. Od Netflixu sa ani nepohneš

FILMY A SERIÁLY HBO MAX HBO SERIÁLY NETFLIX NETFLIX FILMY NETFLIX SERIÁLY PROGRAM AMAZON PRIME PROGRAM APPLE TV+ PROGRAM DISNEY+ PROGRAM HBO MAX PROGRAM NETFLIX PROGRAM STREAMINGOVÝCH SLUŽIEB
Uložiť Uložené

Toto sú najočakávanejšie seriály a filmy, ktoré na streamovacích službách uvidíme už v septembri 2022.

Po nabitom auguste nám streamingové platformy opäť naservírujú horu obsahu. Najviac ho už tradične ponúkne Netflix, ale bohatú nádielku nových seriálov a filmov bude mať aj Hulu a Disney+. Naopak, prekvapivo, HBO Max neponúkne nič veľmi zaujímavé, až na nové časti Ricka a Mortyho, ktorého ale iba vysielajú vďaka zakúpeniu licencie. 

Odporúčané
RECENZIA: The Last uf Us: Part I (PS5) RECENZIA: The Last uf Us: Part I (PS5) 31. augusta 2022, 17:00

Netflix

The Imperfect – 8. 9.

Traja 20-roční mladíci sa ocitnú pod skalpelom neetických vedcov, ktorí z nich spravia zmutovaných ľudí. Mladíci sa rozhodnú pomstiť sa, lenže v pätách im je vláda, ktorá má záujem o ich schopnosti, ďalší mutanti a zabudnúť nesmieme ani na problémy v škole či v láske. 

Cobra Kai – 9. 9. 

Eagle Fang a Miyagi-Do sa definitívne spoja v boji proti Cobra Kai. Nadaných, no agresívnych študentov z Cobra Kai vedie Terry Silver, ktorý si na pomoc prizve viacerých nových senseiov, vrátane jednej ženy.

Daniel LaRusso a John Lawrence si zase prizvú na pomoc Chozena z Japonska a diváci sa dočkajú veľkých bitiek medzi dospelými, ale aj tínedžermi. Súčasťou deja budú aj tentokrát ľúbostné trojuholníky, vzťahové problémy a občasné humorné scény.

Narco-Saints – 9. 9.

Juhokórejský kriminálny seriál zachytáva život biznismena, ktorý sa zapletie do organizovaného zločinu. Šéf drogovej skupiny ho obviní z niečoho, čo neurobil a on sa ponára ešte viac do nebezpečného života plného drog, polície a zabíjania. Ak chce prežiť, musí sa spolčiť s políciou, čím si však na chrbát nakreslí terč. Ak máš chuť na „ázijské Narcos“, možno ťa tento seriál prekvapí.

Cyberpunk: Edgerunner – 13. 9. 

Tvorcovia hier Zaklínač a Cyberpunk 2077 z poľského štúdia CD Projekt Red sa spojili s animátorským štúdiom Trigger (spravili anime Kill la Kill či Promare) a výsledkom je skvelo vyzerajúce anime.

Odporúčané
Čo pozerať cez víkend? Príbeh chlapíka s 23 osobnosťami, neslušný návrh miliardára aj bizarné skutočné príbehy Čo pozerať cez víkend? Príbeh chlapíka s 23 osobnosťami, neslušný návrh miliardára aj bizarné skutočné príbehy 13. apríla 2024, 8:00

Trailery naň sú plné akcie, násilia, sympatických postáv a krásnych záberov, ktoré ťažia z cyberpunkového prostredia. Dej sa zameria na tínedžera menom TK, chlapca z ulice, ktorý sa rozhodne obrátiť svoj život hore nohami a stane sa nájomným vrahom – Edgerunnerom. 

Fate: The Winx Saga – 16. 9.

Netflix v septembri vydá aj celú druhú sériu pre fantasy tínedžerský seriál Fate: The Winx Saga. Hlavné postavy sa v nej opäť vrátia do školy, pripravené na nový ročník, ktorý vyskúša ich kamarátstva, ale aj magické schopnosti.

Blonde – 28. 9.

Herečka Ana de Armas sa vžila do kože slávnej herečky Marilyn Monroe a v biografickej snímke Blonde nám sprostredkuje obdobie jej najväčšej slávy. To však išlo ruka v ruke so sexuálnym obťažovaním a sexizmom v Hollywoode.

Dráma zobrazí temné obdobie jej života, nielen vysoké výplatné pásky a slávnostné večierky. Pôjde o prvý film od Netflixu, ktorý bude výhradne pre dospelých. Okrem Any de Armas uvidíme aj hercov, ako Adrien Brody, Julianne Nicholson či Bobby Cannavale.

Entergalactic – 30. 9. 

Americký raper Kid Cudi spolupracoval na vytvorení tohto animovaného seriálu, ktorý bude ako o láske, tak o hudbe. Okrem Cudiho na seriáli pracoval aj uznávaný americký scenárista a producent Kenya Barris a budeme v ňom počuť hlasy hercov, ako Timotheé Chalamet, Macaulay Culkin, Vanessa Hudgens, Keith David či Jaden Smith.

HBO Max

Rick and Morty – 4. september

Šiesta séria bude mať celistvejší a seriálovejší príbeh, keď na seba budú jednotlivé epizódy nadväzovať viac ako v minulých sériách. Súčasťou deja bude viacero obľúbených postáv z minulých sérií. Dobrodružstvá Ricka a Mortyho opäť vyústia v to, že vesmír bude v ohrození.

Amazon Prime Video 

The Lord of the Rings: Rings of Power – 2. 9. 

V septembri sa netešíme na nič viac než na Pána prsteňov v seriálovom formáte. Rings of Power stále môže byť sklamaním, keďže tvorcovia museli čeliť mnohým prekážkam a očakávania fanúšikov môžu byť až privysoké, no trailery v nás vzbudili pozitívne dojmy. 

Odporúčané
Konkurencia Netflixu v apríli konečne ukazuje svoju silu. Ktorá streamingová služba zabojuje o najlepší seriál mesiaca? Konkurencia Netflixu v apríli konečne ukazuje svoju silu. Ktorá streamingová služba zabojuje o najlepší seriál mesiaca? 9. apríla 2024, 16:30

Seriál zobrazí udalosti Stredozeme tisícky rokov pred udalosťami filmového Pána prsteňov a hlavnými postavami budú elfovia, ľudia, trpaslíci a ďalšie bytosti, ktoré budú bojovať proti temným silám. Jednou z hlavných postáv bude aj Galadriel, ktorú teraz hrá Morfydd Clark. Vo filmoch ju hrala Cate Blanchett.

Goodnight Mommy – 16. 9. 

Hlavnú úlohu matky v kukle stvárni Naomi Watts. Tá vo filme podstúpi kozmetickú operáciu tváre, no po tom, čo sa vráti domov k svojim synom dvojčatám, si deti uvedomia, že niečo nie je v poriadku – je to naozaj ich matka? Ide o americký remake rakúskeho hororu z roku 2014.

 

Disney+

Pinocchio – 8. 9.

Disney prerába ďalšiu svoju klasiku. Tentoraz pod režijným dohľadom Roberta Zemeckisa (Kontakt, Who Framed Roger Rabbit, Flight). Rolu Geppetta, výrobcu Pinocchia, v snímke stvárni Tom Hanks. Pôjde už o 4. film, ktorý spolu so Zemeckisom natočí (Stroskotanec, Forrest Gump a Polárny Expres). 

Cars on the Road – 8. 9.

Seriál bude mať deväť častí, ktoré zachytia road-trip dvoch hlavných postáv, Bleska McQueena a Buráka. Burák svojim kamarátom oznámi, že má sestru, ktorá sa vydáva. Ide za ňou cez celé USA a Blesk mu robí spoločnosť.

 
Na svojej ceste zažijú množstvo dobrodružstiev a zážitkov. Stretnú napríklad zombíkov, nových kamarátov, ale aj nepriateľov, duchov a úžasne vyzerá dejová línia inšpirovaná Mad Maxom. 

Abbott Elementary – 16. 9.

Stále nechápeme, ako presne funguje Disney+ a jeho spojenie s Hulu na Slovensku, no niektoré seriály a filmy z Hulu sa proste na Disney+ v našom regióne dostanú, zatiaľ čo iné nie. Komediálny seriál z prostredia nefunkčnej školy Abbott Elementary si ale na Disney+ vychutnať môžeš. Zdá sa, že tam nájdeš aj druhú sériu. Kritici seriál veľmi vychválili a aj keď nás veľmi nepobavil, svojich fanúšikov si určite nájde aj medzi našimi čitateľmi.

Andor 21. 9. 

Scenárista Tony Gilroy (Rogue One: A Star Wars Story) sa pokúsil nakrútiť najlepší Star Wars seriál. Zameriava sa v ňom na postavu Andora z filmu Rogue One a zobrazuje udalosti 5 rokov pred ním. V seriáli spoznáme začiatky budovania odboja proti Impériu a bližšie spoznáme viaceré postavy z predošlých filmov.

Odporúčané
Čo pozerať cez víkend? Provokatívna oscarová komédia s Emmou Stone, Breakfast at Tiffany’s aj drsná kriminálka o rasizme Čo pozerať cez víkend? Provokatívna oscarová komédia s Emmou Stone, Breakfast at Tiffany’s aj drsná kriminálka o rasizme 6. apríla 2024, 10:00

Ide síce o Star Wars seriál, ktorých scenáre za veľa v posledných rokoch nestoja, no Andor vyzerá ako pravý opak, takže sa na neho tešíme. Okrem Diega Lunu v role Andora sa môžeš tešiť aj na Stellana Skarsgarda ako člena odboja. 

Hocus Pocus 2 – 30. 9. 

Pokračovanie milovaného filmu o čarodejniciach dorazí na streamingovú službu Disney+ takmer 30 rokov po premiére prvej časti. Hlavné roly opäť stvárnia Sarah Jessica Parker, Bette Midler, Kathy Najimy. Dvojku režírovala Anna Fletcher.

Apple TV+

The Greatest Beer Run Ever – 30. september

Nový film od režiséra Petra Farrellyho (The Green Book) zachytáva príbeh Chickieho Donohuea v podaní herca Zaca Efrona. Ten sa rozhodol, že pomôže americkým vojakom bojujúcim vo Vietname svojským spôsobom – donáškou amerického piva priamo na front. 

Okrem Zaca Efrona bude vo filme hrať aj Russell Crowe a menšiu rolu má aj Bill Murray. Apple TV+ sa zameriava na kvalitu, nie kvantitu. Vzhľadom na zábavný trailer a kvalitu režiséra preto dúfame, že tento film bude kvalitný.

Hulu

The Handmaid’s Tale – 14. 9. 

5. séria dystopického seriálu, v ktorom sa z USA stal štát, v ktorom majú ženy jedinú rolu – rodiť deti, by mohla byť predposledná. Príbeh June sa tak chýli ku koncu a ako naznačuje trailer piatej série, nezaobíde sa to bez krvavých stretov a bojov o moc v revolúcii, ktorú June sama začala.

Atlanta – 16. 9.

Finálna séria unikátneho pohľadu do života rapera a jeho manažéra z Atlanty dorazí v rovnakom roku ako tá predošlá. Donald Glover alias Childish Gambino nám so svojím tímom tento rok naservíroval slušnú porciu Atlanty.

Odporúčané
ZOZNAM: Všetky nové filmy a seriály na Netflixe v apríli 2024 ZOZNAM: Všetky nové filmy a seriály na Netflixe v apríli 2024 3. apríla 2024, 9:30

Aj keď 3. séria nebola až taká úžasná ako predošlé dve, stále sme sa pri nej náramne bavili a s údivom sledovali politickú a spoločenskú satiru v niekoľkých úžasných epizódach. V poslednej sérii sa postavy vrátia z európskeho turné späť do Atlanty, kde sa pokúsia dať svoje životy dohromady. 

Ramy – 30. 9.  

Po dvojročnej pauze nás scenárista a herec Ramy Youseff poteší novými epizódami o živote moslima, ktorý si pravidlá svojej viery vykladá po svojom, čím sklame nielen seba, ale aj svoju rodinu. Ramy ponúka svieži, originálny a vtipný pohľad do moslimského života v modernej Amerike. 

Na Showtime vychádza aj American Gigolo, seriál s hercom Jonom Bernthalom, ktoré neprávom obvinia z vraždy jednej zo svojich klientok. 

Späť
Zdieľať
Diskusia