Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Tento článok je PR správa spoločnosti Samsung
12. augusta 2022, 17:40
Čas čítania 4:39
Sponzorovaný obsah

Odomkneš ním auto, rýchlo sa nabíja a pohodlne ho nosíš vo vrecku. Skladacie telefóny Samsung sa posunuli na vyšší level

TECH SAMSUNG
Uložiť Uložené

Všetko vybavíš na prednom displeji a pohodlne môžeš sledovať Netflix.

Udržateľnosť a ekológia nie sú len pojmy, čoraz viac značiek sa ich snaží implementovať do svojej výroby a Samsung nie je výnimkou. Pri výrobe používa recyklované materiály, ktoré boli použité aj vo štvrtej generácii skladacích telefónov s ohybným displejom Galaxy Z Flip4 a Galaxy Z Fold4. Rovnako aj pri vylepšených smart hodinkách a bezdrôtových slúchadlách.

Tento krok je súčasťou záväzku Galaxy for the planet, v rámci ktorého prisľúbil používať pri výrobe recyklované materiály a implementovať ekologické balenia výrobkov. Pozri sa, ktorými funkciami ťa okrem ekologického balenia a materiálov ohúri. 

samsung Galaxy Z Fold4
Zdroj: Samsung

Dizajnový kúsok, ktorý si ľahko „zložíš“ do vrecka nohavíc

Model Galaxy Z Flip4 si zamilujú všetci kreatívni ľudia, ktorým skladací smartfón ponúka užitočné funkcie. Zarovnané hrany, matné sklo a lesklý kovový rámček tvoria elegantný a minimalistický dizajn. Novinka sa bude predávať v šedej, zlatej, modrej a fialovej farbe.

Dominantou Z Flip4 sú inovatívne režimy fotenia a natáčania FlexCam a Quick Shot. S ich pomocou si spravíš fotku z rôznych uhlov bez použitia rúk a navyše smartfón ani nemusíš otvoriť. V novom „štvorkovom“ modeli je vylepšená funkcia Quick Shot, vďaka ktorej môžeš natáčať videá vo vysokej kvalite s plynulým prechodom do režimu Flex alebo si pozrieť svoju selfie s reálnym pomerom strán. Tak ako je zvykom, Samsung sa znovu postaral o kvalitu záberov a tentoraz ju zabezpečuje fotoaparát s upraveným senzorom, ktorý zachytí o 65 percent viac svetla.

samsung Galaxy Z Fold4
Zdroj: Samsung

Na volanie, odpovedanie na správy či dokonca odomykanie auta nemusíš vôbec otvárať smartfón a všetko vybavíš na prednom displeji, ktorý si po novom môžeš prispôsobiť umiestnením vlastných obrázkov, GIF súborov či videí.

Nedostatku „šťavy“ sa báť nemusíš, pretože smartfón je „vyzbrojený“ batériou s kapacitou 3 700 mAh a funkciou rýchleho nabíjania. Odporúčaná maloobchodná cena modelu s najnižšou kapacitou 128 GB bude 1 099 eur. Ak potrebuješ viac miesta, určite siahni po modeloch s 256 GB, resp. 512 GB internej pamäte, ktorých odporúčaná maloobchodná cena bude 1 159 eur a 1 279 eur.

Galaxy Z Fold4 je stvorený pre multitasking

Vylepšený model obsahuje množstvo funkcií a inovácií, ktoré z neho robia najvýkonnejší skladací smartfón v histórii spoločnosti Samsung.

Vo vnútri sa nachádza špeciálna verzia operačného systému určená pre veľké displeje, Android 12L. Základná obrazovka pripomína vďaka novovytvorenej nástrojovej lište Taskbar pracovné prostredie monitoru počítača, ktorej ovládanie je s pomocou nových gest jednoduchšie než predtým.

Samsung pri vývoji „počítača do ruky“ myslel na všetko a prostredníctvom partnerstva s Googlom a Microsoftom posunul multitasking na vyššiu úroveň. Novinka podporuje presun súborov medzi aplikáciami ako Chrome či Gmail a veľký skladací displej skvele spolupracuje s kancelárskym Outlookom. S rýchlymi poznámkami ti pomôže obľúbené dotykové pero S Pen.

samsung Galaxy Z Fold4
Zdroj: Samsung

Tešiť sa môžeš aj na vynovený fotoaparát s 50 megapixelmi a širokouhlým objektívom, na technológiu 30x Space Zoom či na nový rad fotografických režimov Capture View Mode, Dual Preview a Rear Cam Selfie.

Tohtoročné hity Netflixu si naplno vychutnáš so spomínaným režimom Flex, pri ktorom nemusíš telefón držať v ruke. Na displeji s vynikajúcim obrazom máš navyše umiestnený prakticky neviditeľný fotoaparát. Smartfón, ktorý zvládne množstvo úloh naraz, kúpiš v odtieňoch čiernej, sivozelenej či béžovej a jeho odporúčaná maloobchodná cena sa začína pri 256 GB internej pamäte sumou 1 799 eur. Odporúčaná maloobchodná cena modelu s kapacitou 512 GB je 1 919 eur a biznismenov a manažérov určite poteší najvyšší rad s 1 TB internej pamäte, ktorého odporúčaná maloobchodná cena je 2 159 eur.

Samsung stavil na recyklované a odolné materiály 

Samsung stavil na odolnosť smartfónov a modely Z Flip4 a Z Fold4 sú vyrobené z odolného skla Corning® Gorilla® Glass Victus®+. V rámci záväzku Galaxy for the planet Samsung používa na produkciu recyklované materiály, čím chce do roku 2025 zmierniť svoj vplyv na životné prostredie. To platí aj o nových skladacích telefónoch: pri ich výrobe totiž boli použité vyradené rybárske siete, ktoré by v opačnom prípade skončili v oceánoch. Mení sa aj spôsob balenia produktov a oproti prvej generácii „skladačiek“ sa znížil objem použitých obalových materiálov o 52,8 percenta pri modeloch Z Flip, resp. 58,2 percenta pri modeloch Z Fold. Týmto krokom sa Samsungu v tomto roku podarilo ušetriť až 10 000 ton emisií uhlíka. Nové balenia sú navyše vyrobené zo 100-percentného recyklovaného papiera.

Využi cenové zvýhodnenie
Samsung opäť prináša pri predobjednávke nových skladateľných telefónov s ohybným displejom Galaxy Z Flip4 a Z Fold4 do 25. 8. 2022 atraktívne cenové zvýhodnenie. Vďaka využitiu zvýhodneného výkupu starého zariadenia spolu so Samsung bonusom môžeš ušetriť stovky eur. Výška výkupného bonusu závisí od odpredaného zariadenia a aj od predobjednaného nového zariadenia na www.samsung.sk alebo v značkových predajniach Samsung. Maximálna výška bonusu 400 eur je v prípade predobjednávky Galaxy Z Fold4 alebo 300 eur v prípade Galaxy Z Flip4. Podmienky a pravidlá bonusovej akcie nájdeš na www.novysamsung.sk.

Okrem novej generácie skladacích smartfónov predstavil Samsung aj vylepšené smart hodinky a slúchadlá, ktoré oceníš pri každodenných aktivitách. 

Smart hodinky ti povedia viac o tvojom zdraví a dovedú ťa vždy domov 

O stave tvojho zdravia si nikdy nemal toľko informácií ako teraz. Stačí, ak sa pozrieš na zápästie, na ktorom si vďaka modelu Galaxy Watch5 ľahko prečítaš údaje o srdcovej činnosti, saturácii krvi kyslíkom či aktuálnej hladine stresu, ktoré sú s použitím senzora Samsung BioActive Sensor presnejšie.

Zároveň máš možnosť zmerať si krvný tlak či ECG. Nadšenci fitnesu určite ocenia funkciu merania zloženia tela. Niečo viac o kvalite tvojho spánku ti prezradí Sleep Scores a s programom Sleep Coaching si môžeš podstatne vylepšiť svoj spánok. Smart hodinky zvládajú taktiež nastavenie osvetlenia, klimatizácie či prehrávanie pesničiek na Spotify. Prvýkrát v histórii smart hodiniek je nový model vybavený displejom so zafírovým sklíčkom Sapphire Crystal.

samsung Galaxy Z Fold4
Zdroj: Samsung

O úroveň vyšší model Galaxy Watch5 Pro je stvorený na dobrodružstvá v prírode a vyniká svojou odolnosťou a výdržou. Bezpečnosť počas tvojich ciest ti zabezpečí podpora formátu GPX, pomocou ktorej si ľahko načítaš akékoľvek trasy a navyše ich môžeš zdieľať s priateľmi v aplikácii Samsung Health. Počas túry vždy pozeraj pred seba a pod nohy a sledovanie trasy nechaj na hodinky – povedie ťa hlasová navigácia. Naspäť domov ťa po rovnakej ceste dovedú hodinky samy vďaka funkcii Track Back. Odporúčaná maloobchodná cena Galaxy Watch5 sa začína na 299 eur (model Galaxy Watch5 40 mm) a končí na 519 eur (model Galaxy Watch5 Pro LTE).

Ponor sa do sveta hudby so slúchadlami najvyššej triedy Galaxy Buds2 Pro

Najnovší model slúchadiel vyniká skvelým zvukom s aktívnym potláčaním hluku a ty si tak naplno vychutnáš obľúbené skladby aj v hlučnejšom prostredí. Úpravou prešiel taktiež ich dizajn aj veľkosť a dobre premyslená konštrukcia zabezpečí, že ti slúchadlá nevypadnú ani pri športových aktivitách. O problémy s pripojením sa báť nemusíš, pretože Galaxy Buds2 Pro sú vyrobené v true wireless vyhotovení.

samsung Galaxy Z Fold4
Zdroj: Samsung

Pohodlne môžeš meniť pripojenie z počítača na smartfón či tablet a po novom aj na TV vďaka funkcii Auto Switch. Tak ako pri smartfónoch, aj na výrobu slúchadiel od Samsungu sa používajú recyklované materiály. Až 90 percent plastových komponentov v novom modeli Galaxy Buds2 Pro je vyrobených práve z recyklovaných materiálov. Odporúčaná maloobchodná cena slúchadiel Galaxy Buds2 Pro je 229 eur a k dispozícii budú v troch farebných variantoch – grafitovom, bielom a fialovom, takže si vyberie každý.

Späť
Zdieľať
Diskusia