Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
27. júla 2022, 18:30
Čas čítania 1:15
Martin Mičuda

Huracán do terénu? Lamborghini hovorí áno a nový model Sterrato ukazuje v prvom videu

Huracán do terénu? Lamborghini hovorí áno a nový model Sterrato ukazuje v prvom videu
Zdroj: Lamborghini
TECH AUTOMOBILOVÉ NOVINKY
Uložiť Uložené

Lamborghini na scénu naozaj prinesie extrémny Huracán určený do terénu.

Už nejaký ten piatok sa v okolí fabriky Lamborghini objavoval tajomne zamaskovaný exemplár modelu Huracán, ktorý predznamenával to, o čom sa už dlhšie špekulovalo. Slávny taliansky výrobca športových vozidiel naozaj pracuje na verzii extrémneho desaťvalcového superšportu, ale tentoraz nepôjde o žiadnu ešte športovejšiu či rýdzo okruhovú záležitosť.

Lamborghini totiž uvedie na trh akýsi terénny variant, ktorý ponesie meno Sterrato. V uplynulých hodinách to potvrdila samotná automobilka, ktorá naozaj netradičný model ukazuje na prvom videu.

Odporúčané
Nový Golf GTI Clubsport je ako stvorený na slovenské cesty. Ohúril nás živelnosťou aj dynamikou Nový Golf GTI Clubsport je ako stvorený na slovenské cesty. Ohúril nás živelnosťou aj dynamikou 26. októbra 2021, 9:30

S myšlienkou prestavať superšport na off-road špeciál prišlo Lamborghini už dávnejšie, do sériovej podoby sa však nikdy nedostal. Ale doba sa mení a okrem toho, že už aj výrobca zo Sant’Agata Bolognese vo svojom portfóliu ponúka plnohodnotné SUV, nastal čas očividne pretaviť niekdajšie plány do reality. Nové Sterrato stojí na základoch modelu Huracán, v porovnaní so súčasným vyhotovením Huracán Evo má však o 47 milimetrov vyššiu svetlú výšku a o 30 milimetrov širší rozchod kolies. 

Na základe prvej upútavky a série prvých oficiálnych fotografií je zrejmé, že Sterrato de facto predstavuje sériovú podobu konceptu s rovnakým menom z roku 2019. Huracán tak dostane širšie blatníky tvorené z ochranných plastových častí vystužených kompozitnými materiálmi, strešné lišty, predný a zadný ochranný kryt v spodnej časti nárazníkov, vystužené bočné prahy, špeciálne pneumatiky Pirelli a dodatočné LED panely. Súčasťou štandardnej výbavy bude nielen pohon oboch náprav, ale aj riadenie všetkých štyroch kolies, špeciálne nakalibrované adaptívne tlmiče, vektorovanie krútiaceho momentu a prispôsobená trakčná kontrola.

Odporúčané
Poriadne sme prevetrali nové M4 Coupé. BMW sa podarilo vytvoriť niečo výnimočné Poriadne sme prevetrali nové M4 Coupé. BMW sa podarilo vytvoriť niečo výnimočné 2. januára 2022, 9:30

Podľa samotného zvukového prejavu z videa je nad slnko jasné, že o pohon sa nepostará nič iné ako 5,2-litrový desaťvalec. Presné technické špecifikácie zatiaľ zverejnené neboli, podľa zákulisných správ sa však hovorí, že Sterrato ponúkne identický výkon ako v úvode roka opäť modernizovaný Huracán Evo – 470 kW/640 koní a 600 Nm. Cenové relácie ani počet vyrobených kusov zatiaľ nepoznáme, no dá sa očakávať, že pôjde o veľmi obmedzenú sériu.

Lamborghini, Sterrato,Lamborghini, Sterrato,Lamborghini, Sterrato,Lamborghini, Sterrato,
Zobraziť galériu
(11)
Domov
Zdieľať
Diskusia