Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
12. júla 2022, 11:02
Čas čítania 0:56
Ivan Koribanič

Matku zo Spišskej Novej Vsi obvinili z vraždy svojej 15-ročnej dcéry. Zabila ju vraj pre obavy z vývoja pandémie

Matku zo Spišskej Novej Vsi obvinili z vraždy svojej 15-ročnej dcéry. Zabila ju vraj pre obavy z vývoja pandémie
Zdroj: TASR
NEWS SPRÁVY Z DOMOVA VRAŽDA
Uložiť Uložené

Svoju dcéru údajne ostrým nožom 7-krát bodla v okolí hrude, hlavy a krku. Tá zomrela na šok z vykrvácania.

Tridsaťosemročná Eva Dz. v polovici februára zavraždila svoju 15-ročnú dcéru a následne sa pokúsila siahnuť si na vlastný život, píše Korzár.

Krajská prokuratúra Košice vyšetrovanie po takmer piatich mesiacoch ukončila a spis doručila súdu. Ten v neprítomnosti obžalovanej rozhodol, že na pojednávanie počká vo väzbe. Vznikli totiž obavy, že by v podobných činoch mohla pokračovať.

Súd o tom rozhodol v jej neprítomnosti. V tom čase bola hospitalizovaná v nemocnici v Spišskej Novej Vsi, kde ju strážila polícia.

„Za obzvlášť závažný zločin vraždy prichádza do úvahy uloženie trestu odňatia slobody na 20 až 25 rokov alebo doživotie. Takýto trest, ktorý obvinenej v prípade uznania viny hrozí, možno označiť za trest vysoký,“ uviedla hovorkyňa Jana Mésarová.

Odporúčané
Na východe Slovenska matka dobodala 15-ročnú dcéru, hrozí jej doživotie Na východe Slovenska matka dobodala 15-ročnú dcéru, hrozí jej doživotie 17. februára 2022, 16:43

Narážala tak na skutočnosť, že žena bola v čase útoku v zlom fyzickom i duševnom stave. Predtým ako k vražde dcéry došlo, požila jej matka Eva väčšie množstvo liekov, ktoré zapila alkoholom.

Dcéru údajne ostrým nožom 7-krát bodla v okolí hrude, hlavy a krku, tá následne vykrvácala. Matka sa bezprostredne nato pokúsila o samovraždu. Hasiči po tom, ako do bytu vstúpili, našli 15-ročnú Biancu ležať na posteli. Matka zasa ležala na zemi. Všade navôkol bolo množstvo krvi.

Údajným motívom tohto činu bol zlý zdravotný aj psychický stav matky, ale aj obavy z toho, akým smerom sa bude vyvíjať pandémia koronavírusu. Preto sa vraj rozhodla „vziať na druhý svet“ seba aj svoju dcéru.

Podľa znaleckého posudku je obvinená Eva za svoje konanie trestne zodpovedná.

Domov
Zdieľať
Diskusia