Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
4. júla 2022, 21:58
Čas čítania 0:40
Adam Novosad

Igor Matovič bude bojovať. Textom básne Mor ho! v statuse reaguje na ultimátum, ktorým SaS požiada Hegera, aby ho odvolal

NEWS IGOR MATOVIČ
Uložiť Uložené

Minister financií sa zo svojho postu zdanlivo odísť nechystá.

Igor Matovič bude o svoj ministerský post bojovať tak ako zdatní a vysokí slovenskí junáci v básni Mor ho! od Sama Chalupku.

Minister financií zverejnil v pondelok neskoro večer status na Facebooku, v ktorom nenapísal žiadne vlastné vyjadrenie, len doň skopíroval text básne hrdinskej epickej básne Mor ho!, ktorej hlavnou myšlienkou je ochota položiť vlastný život za slobodu svojho národa.

Odporúčané
SaS zrejme Hegera požiada, aby odvolal Matoviča. Ak tak neurobí, je strana pripravená odísť z vlády SaS zrejme Hegera požiada, aby odvolal Matoviča. Ak tak neurobí, je strana pripravená odísť z vlády 4. júla 2022, 18:17

V pondelok vyšlo najavo, že vládna strana Sloboda a solidarita chystá po zasadnutí rozšírenej republikovej rady naplánovanej na stredu 6. júla oznámiť premiérovi Eduardovi Hegerovi svoje požiadavky. Ich splnením údajne podmieni svoje zotrvanie vo vláde. SaS vraj bude žiadať, aby Heger odvolal Matoviča z postu ministra financií, inak strana z vlády odíde.

Konflikt Richarda Sulíka s Igorom Matovičom pretrváva už niekoľko mesiacov, no po schválení sociálneho balíčka z dielne ministra financií s pomocou hlasov fašistov sa vládna kríza zhoršila. Sulík sa nielenže nezúčastňoval na rokovaniach koaličnej rady, ale dokonca odišiel aj z virtuálnej konverzácie lídrov koaličných strán v aplikácii Signal.

SaS údajne poskytne Hegerovi na odvolanie Matoviča čas do konca septembra. 

sulík, matovič
Zdroj: TASR/Martin Baumann/Facebook
Domov
Zdieľať
Diskusia