Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
28. júna 2022, 21:40
Čas čítania 0:46
Eduard Starkbauer

Ženám našli v dvoch kufroch na thajskom letisku 109 zvierat. Tlačili sa tam dikobrazy, pásavce, hady aj korytnačky

NEWS SPRÁVY ZO SVETA
Uložiť Uložené

V dvoch kufroch sa tlačili dikobrazy, pásavce, hady aj korytnačky.

Batožinový skener na bangkockom letisku odhalil v kufroch dvoch žien až 109 živých zvierat. Občianky Indie vo veku 38 a 24 rokov boli už podľa CNN obvinené z pašeráctva.

Thajský úrad pre národné parky, divočinu a ochranu rastlín uviedol, že okrem dvoch bielych dikobrazov a dvojice pásavcov sa ženy z Thajska snažili odletieť aj s 35 korytnačkami, 20 hadmi a 50 jaštericami.

Pašeráctvo divokých zvierat je v regióne závažným problémom. Od roku 2011 do roku 2020 sa podľa agentúry TRAFFIC, špecializovanej na monitoring pašovania exotických druhov, na 18 indických letiskách našlo až 70 000 tiel zvierat alebo ich častí.

Najhoršie štatistiky má v tomto smere medzinárodné letisko Tamilnádu v meste Chennai, za ktorým nasleduje Letisko Čhatrapatího Šivádžího v Bombaji a Letisko Indiry Gándhíovej v hlavnom meste Naí Dillí. V roku 2019 na chennaiskom letisku dokonca pristál muž, ktorému sa z Bangkoku podarilo odletieť s mesačným mláďaťom leoparda.

Domov
Zdieľať
Diskusia