Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
23. júna 2022, 18:53
Čas čítania 0:37
Jakub Paulík

Lekárka, ktorá v Ružinove pacientovi vyoperovala nesprávne oko, si sype popol na hlavu. Chce ho finančne odškodniť

Lekárka, ktorá v Ružinove pacientovi vyoperovala nesprávne oko, si sype popol na hlavu. Chce ho finančne odškodniť
Zdroj: Flickr/Community Eye Health
ZAUJÍMAVOSTI BRATISLAVA SLOVENSKÉ NEMOCNICE SPRÁVY Z DOMOVA
Uložiť Uložené

Za zákrok prijíma plnú zodpovednosť.

V bratislavskej nemocnici pacientovi vyoperovali zdravé oko a stratil zrak. Operácia nesprávneho oka sa síce dostala do médií len nedávno, no uskutočnila sa ešte koncom minulého roka. Ku kauze sa vyjadrila lekárka, ktorá pacienta operovala.

„Beriem plnú zodpovednosť za svoje pochybenie v danom momente, hoci ako naznačujete, ide o tímovú prácu, zodpovedný je operatér a to som bola ja,“ povedala lekárka pre Denník N. Tvrdí, že s touto tragédiou bude musieť žiť do konca života a následky zákroku psychicky nedokázala zvládnuť.

Pre Plus jeden deň prezradila, že je v kontakte s pacientom a má záujem ho osobne finančne odškodniť. „Za celú situáciu beriem plne osobnú zodpovednosť a boli voči mne vyvodené pracovnoprávne dôsledky,“ hovorí.

Podľa zistení Plus jeden deň pacienta operovala uznávaná odborníčka, ktorú teraz nemocnica nevie nahradiť. „Ona je profesorka, docentka, PhD., brutálny odborník a jediný onkooftalmológ na Slovensku. Jej odchodom nemáme nikoho na tumory a pacientov posielame do zahraničia,“ komentovala situáciu osoba z lekárskych kruhov.

Odporúčané
Lekárka, ktorá vyoperovala v Ružinove pacientovi nesprávne oko, je mimo služby. Prípad preveruje polícia Lekárka, ktorá vyoperovala v Ružinove pacientovi nesprávne oko, je mimo služby. Prípad preveruje polícia 22. júna 2022, 16:29
Domov
Zdieľať
Diskusia