Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
19. júna 2022, 13:13
Čas čítania 0:40
Ema Stanovská TASR

Kyjev bol v nedeľu ráno znovu terčom vzdušného útoku. Protivzdušná obrana zostrelila ruské rakety

Kyjev bol v nedeľu ráno znovu terčom vzdušného útoku. Protivzdušná obrana zostrelila ruské rakety
Zdroj: Ozbrojené síly Ukrajiny
NEWS RUSKO-UKRAJINSKÝ KONFLIKT SPRÁVY ZO SVETA VOJNA NA UKRAJINE
Uložiť Uložené

V meste bolo počuť výbuchy a sirény ohlasujúce letecký poplach.

Ukrajinská metropola Kyjev bola v nedeľu ráno znovu terčom vzdušného útoku. V meste bolo počuť výbuchy a sirény ohlasujúce letecký poplach. Podľa oficiálnych predstaviteľov však protivzdušná obrana zostrelila ruské rakety nad mestom. TASR o tom informuje na základe správy agentúry DPA.


Gubernátor Kyjevskej oblasti Olexij Kuleba uviedol, že neboli hlásené škody ani zranení. Obyvateľov však znova vyzval, aby sa pri leteckých poplachoch naďalej uchyľovali do úkrytov. Na rôznych sociálnych sieťach sa neskôr objavili fotografie, ktoré údajne zachytávajú na oblohe stopy po rakete.

Sirény v Kyjeve zneli už niekoľkokrát

Ruské jednotky počas vojny na Ukrajine opakovane ostreľovali aj Kyjev. Na začiatku invázie sa ukrajinskú metropolu pokúšali neúspešne dobyť, Moskva neskôr svojich vojakov z Kyjevskej oblasti stiahla. Mesto však stále môžu zasiahnuť rakety odpálené z ruského územia.

Odporúčané
Šéf NATO Stoltenberg: Vojna Ruska na Ukrajine môže trvať roky Šéf NATO Stoltenberg: Vojna Ruska na Ukrajine môže trvať roky 19. júna 2022, 12:08

Raketa napríklad zasiahla obytnú budovu v centre Kyjeva koncom apríla počas návštevy generálneho tajomníka OSN Antónia Guterresa. Pri návšteve nemeckého kancelára Olafa Scholza, francúzskeho prezidenta Emmanuela Macrona a talianskeho premiéra Maria Draghiho v Kyjeve sa tento štvrtok ozvali sirény dvakrát, dopad rakety však vtedy nehlásili.

Domov
Zdieľať
Diskusia