Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
13. júna 2022, 20:00
Čas čítania 3:26
Adam Novosad

TOP 3 v pondelok: Matovič sa označil za Žida, Rusi zarábajú na rope aj počas vojny a policajti vybrali dizajn nových áut

REFRESHER IGOR MATOVIČ POLÍCIA SR RUSKO TOP 3 REFRESHER ČLÁNKY
Uložiť Uložené

Toto sú top správy dnešného dňa.

Matovič sa označil za Žida

Minister financií Igor Matovič povedal, že prieskumom verejnej mienky neprikladá žiadnu vážnosť, pretože jeho strane aj pred parlamentnými voľbami prisudzovali oveľa nižšie percentá, než nakoniec získala. 

Reagoval tak na prieskum, podľa ktorého mu neverí až 9 z 10 obyvateľov Slovenska. Moderátor bol zvedavý, či preto nechce rezignovať na svoj ministerský post.

„Urobili ste zo mňa jednoducho Žida 21. storočia. Tak ako Židia boli počas nacistického Nemecka za všetko vinní, lebo jednoducho Hitler ukázal na nich prstom, tak mnohí ľudia chceli spraviť niekoho, kto bude za všetko vinný,“ vyhlásil v reakcii Matovič. 

Viac sa dočítaš tu.

Igor Matovič.
Igor Matovič. Zdroj: TASR/Jaroslav Novák

Rusi zarábajú miliardy na rope aj počas vojny

Rusko počas prvých sto dní vojny na Ukrajine zarobilo 93 miliárd eur na vývoze fosílnych palív, pričom väčšinu tvoril export do krajín Európskej únie. Ruská federácia zarábala najmä na predaji surovej ropy, ktorý z celkovej sumy predstavoval až 46 miliárd eur.

Moskva okrem toho zarobila aj na transporte plynu cez plynovody, na rôznych ropných produktoch, skvapalnenom zemnom plyne, ale aj uhlí. 

Viac sa dočítaš tu.

Vladimir Putin.
Vladimir Putin. Zdroj: Sergey Guneev, Sputnik, Kremlin Pool/AP/TASR

Policajti vybrali nový dizajn svojich služobných áutSlovenská polícia na Facebooku v stredu 8. júna spustila hlasovanie o novom dizajne policajných áut. Za trojicu možností mohla verejnosť hlasovať do polnoci 12. júna. Podľa reakcií na príspevok bolo hlasovanie tesné. Prvá možnosť získala zhruba 35-tisíc lajkov, druhá 34-tisíc srdiečok a tretia 29-tisíc „cítim s vami“ reakcií.

Odporúčané
Vlado jazdil na kamióne po sovietskom Rusku: Prostitútky idú aj za fľašu vodky a colníkov sme podplácali salónkami Vlado jazdil na kamióne po sovietskom Rusku: Prostitútky idú aj za fľašu vodky a colníkov sme podplácali salónkami 17. apríla 2024, 12:30

„Snažíme sa v rámci rozpočtových možností urobiť maximum. Súvisí s tým aj plánovaná reforma Policajného zboru, ktorá má cieliť nielen na zlepšenie personálnych možností a posilnenie regiónov, ale aj na to, aby boli lepšie platové podmienky pre zamestnancov. Chceme, aby bola pozícia policajta finančne atraktívnejšia,“ povedal na tému nového dizajnu áut v rozhovore pre Refresher minister vnútra Roman Mikulec.

Viac sa dočítaš tu.

polícia
Zdroj: PZ SR

Instagramový post dňa

Amber Heard prehovorila prvýkrát od vynesenia rozsudku v jej súdnom spore s Johnnym Deppom. Heard poskytla exkluzívny rozhovor pre televíziu NBC News, v ktorom vyhlásila, že porotcom nič nevyčíta a verdikt prijala, ale nepozdáva sa jej ošiaľ na sociálnych sieťach, ktorý vykresľoval v negatívnom svetle takmer výlučne ju.

Domov
Zdieľať
Diskusia