Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
13. júna 2022, 12:54
Čas čítania 0:55
Jakub Paulík

Matovič sa označil za Žida 21. storočia a médiá prirovnal k Adolfovi Hitlerovi

POLITIKA IGOR MATOVIČ SPRÁVY Z DOMOVA
Uložiť Uložené

Minister financií sa prirovnal k Židom, ktorých počas druhej svetovej vojny vraždili nacisti.

Satirický portál Zomri na svojom účte zverejnil časť rozhovoru novinárov s ministrom financií Igorom Matovičom. Reportér TV JOJ sa expremiéra spýtal, či vzhľadom na prieskumy o jeho nízkej popularite neplánuje zmeniť post ministra financií.

Igor Matovič povedal, že prieskumom neprikladá žiadnu vážnosť, pretože jeho strane aj pred parlamentnými voľbami prisudzovali oveľa nižšie percentá než nakoniec získala. Hneď na to sa pustil do novinárov, ktorí vraj na neho neustále útočia.

 

„Urobili ste zo mňa jednoducho Žida 21. storočia. Tak ako Židia boli počas nacistického Nemecka za všetko vinní, lebo jednoducho Hitler ukázal na nich prstom, tak mnohí ľudia chceli spraviť niekoho, kto bude za všetko vinný,“ uviedol Matovič. Týmto výrokom znevážil židovské obete z čias druhej svetovej vojny a mohol ľahko uraziť ich rodiny.

Anketa:
Súhlasíš s výrokom Igora Matoviča?
Áno.
Nie.
Áno.
11 %
43 Hlasov
Nie.
89 %
332 Hlasov

Podľa posledného prieskumu agentúry Focus pre televíziu Markíza (25. – 31. máj) Igorovi Matovičovi aktuálne verí len 11 % opýtaných ľudí a nedôveru mu vyjadrilo 88 % respondentov. Najväčšiu dôveru majú líder strany Hlas-SD Peter Pellegrini a prezidentka Zuzana Čaputová. Pellegrinimu dôveruje 44 % opýtaných a nedôveruje 53 %. Prezidentke prejavilo dôveru 42 % ľudí a nedôveru 57 %.

Matovič sa dnes vyjadril aj k rodinnému balíčku, ktorý vetovala prezidentka Čaputová. „Urobím všetko pre to, aby sme nakoniec pomoc rodinám doručili, napriek vagónom hrachu, ktorý nám hádžu pod nohy. Nepripúšťam si, že veto neprelomíme,“ povedal. Na to, aby zákon prešiel, však budú bez hlasov od poslancov SaS potrebovať aj nezávislých poslancov či ľudí z opozície.

Domov
Zdieľať
Diskusia