Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
8. júna 2022, 9:11
Čas čítania 0:40
Jakub Paulík TASR

Putin chce zničiť Európsku úniu, tvrdí Angela Merkelová. Vníma ju vraj ako sesterský projekt NATO

ZAUJÍMAVOSTI ANGELA MERKELOVÁ SPRÁVY ZO SVETA VLADIMIR PUTIN VOJNA NA UKRAJINE
Uložiť Uložené

Bývalá nemecká kancelárka tvrdí, že svojim kolegom to opakovala pravidelne.

Bývalá kancelárka Nemecka Angela Merkelová prelomila mlčanie týkajúce sa vojny na Ukrajine. Pre týždenník Der Spiegel uviedla, že svojich kolegov dlhodobo upozorňovala na plány ruského prezidenta Vladimira Putina. Ten chce podľa jej názoru zničiť Európsku úniu, ktorú vraj hlava Ruska vníma ako sesterský projekt NATO.

Anketa:
Súhlasíš s tvrdením Angely Merkelovej o plánoch Vladimira Putina?
Áno.
Nie
Áno.
76 %
541 Hlasov
Nie
24 %
171 Hlasov

Vojnu na Ukrajine Merkelová jasne odsúdila. „Ide o brutálny útok, ktorý porušuje medzinárodné právo a pre ktorý neexistuje žiadne ospravedlnenie,“ vyhlásila a inváziu nazvala „veľkou chybou“ zo strany Ruska a zároveň „veľkou tragédiou“.

Odporúčané
Putin má 70 rokov: nominácia na Nobelovu cenu, kybermanipulácie, divné úmrtia a iné zaujímavosti zo života ruského prezidenta Putin má 70 rokov: nominácia na Nobelovu cenu, kybermanipulácie, divné úmrtia a iné zaujímavosti zo života ruského prezidenta 7. októbra 2022, 8:48

Exkancelárka si myslí, že sa vojne nedalo žiadnym bezpečnostným spôsobom zabrániť a nemieni sa ospravedlniť za to, že diplomacia v čase jej vlády neuspela. „Diplomacia nie je nesprávna len preto, že nefungovala. Takže nevidím dôvod, prečo by som mala povedať, že to bolo nesprávne, a nebudem sa za to ospravedlňovať,“ povedala.

V súkromnom živote sa Merkelovej darí veľmi dobre, ale zároveň tvrdí, že ju trápi vojna na Ukrajine, a preto máva depresie. O zloženie súčasnej spolkovej vlády sa však neobáva, naopak, má v ňom „úplnú dôveru“. Rovnako dôveruje aj kancelárovi Olafovi Scholzovi.

Domov
Zdieľať
Diskusia