Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
31. mája 2022, 14:17
Čas čítania 0:28
Dominik Vetrák

Počítačové triky v jednom z najlepších filmov roka 2022 vytvorili piati ľudia. Bežne ich robia stovky expertov

Počítačové triky v jednom z najlepších filmov roka 2022 vytvorili piati ľudia. Bežne ich robia stovky expertov
Zdroj: A24
FILMY A SERIÁLY EVERYTHING EVERYWHERE ALL AT ONCE
Uložiť Uložené

Everywhere All At Once dokázali jeho tvorcovia natočiť za nízke náklady, no vôbec to nie je vidieť.

Everything Everywhere All At Once je jeden z najlepších filmov tohto roka, o čom sa môžeš presvedčiť v našej recenzii. Snímka zachytáva postavy cestujúce cez multivesmír, kde spoznávajú alternatívne verzie samých seba.

Odporúčané
20 najzárobkovejších filmov v histórii. Avatar a Avengers sú len špičkou ľadovca 20 najzárobkovejších filmov v histórii. Avatar a Avengers sú len špičkou ľadovca 31. mája 2022, 9:30

Z toho dôvodu sa tvorcovia snímky nemohli vyhnúť veľkolepým sci-fi scénam, ktoré museli vytvoriť pomocou špeciálnych, vizuálnych či praktických efektov. Praktické a špeciálne efekty dokáže štáb vytvoriť priamo na natáčaní, no vizuálne triky vytvárajú takzvaní vfx compositori (skladatelia, tvorcovia vizuálnych trikov) v počítačoch. 

Bežne ich na hollywoodskych a sci-fi filmoch robia celé stovky. Tím vizuálnych expertov tohto sci-fi tvorili piati ľudia. Tvorcovia snímky si veľmi pomáhali všelijakými trikmi a praktickými efektmi vytvorenými z kulís. Viac sa dozvieš vo skvelom videu s režisérmi snímky Danielom Kwanom a Danielom Scheinertom.

Domov
Zdieľať
Diskusia