Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
15. mája 2022, 16:01
Čas čítania 1:18
Adam Novosad

Matovič budúci týždeň oznámi „dobrú správu“ pre šoférov, ktorých trápia vysoké ceny benzínu. So Slovnaftom vraj vyrokoval pomoc

NEWS IGOR MATOVIČ
Uložiť Uložené

Minister financií diskutoval o sociálnom balíčku aj o vysokých cenách pohonných hmôt v relácii O päť minút dvanásť.

Strana Sloboda a solidarita podľa Igora Matoviča bohapusto klame obyvateľov Slovenska, podľa Borisa Kollára zase vedie špinavú antikampaň proti hnutiu OĽaNO. Vnútri vládnej koalície je momentálne dusno, pretože SaS sa nevie dohodnúť s OĽaNO a so Sme rodina na finálnej podobe balíčka, ktorý by mal pomôcť bežným ľuďom zvládnuť rastúce ceny.

V relácii O päť minút dvanásť dnes na obrazovkách RTVS diskutoval minister financií Igor Matovič s poslancom SaS Mariánom Viskupičom. Na podobe pomocného balíčka sa nevedeli zhodnúť ani naživo v politickej debate, pretože SaS opakuje, že v aktuálnej forme Matovičov balíček pomôže bohatým a zoberie chudobným. 

„Takto to vyzerá, keď niekomu ide iba o to, aby sa pomstil Matovičovi,“ povedal minister financií na margo postoja SaS. Sulík podľa Matoviča odmieta rokovať za zatvorenými dverami a namiesto toho vedie štvavú kampaň v médiách.

matovič
Zdroj: TASR/Martin Baumann

Marián Viskupič zase tieto tvrdenia vyvrátil so slovami, že SaS je pripravená rokovať aj naďalej. Nepozdáva sa jej, že Matovič chystá zvýšenie daní pre najlepšie zarábajúce firmy na Slovensku.

Odporúčané
FACE TO FACE s Igorom Matovičom: O Pellegrinim viem „hlboko nemorálnu“ informáciu FACE TO FACE s Igorom Matovičom: O Pellegrinim viem „hlboko nemorálnu“ informáciu 19. marca 2024, 18:00

Minister financií podľa SaS stále nepredložil finálne znenie návrhov, ktoré chce do sociálneho balíka zahrnúť, a tak podľa Viskupiča nie je možné dosiahnuť zhodu. Matovič podľa neho zverejňuje svoje návrhy len ústnou formou, no o pomoci sa dá rokovať len v prípade, že je na papieri. SaS navrhuje, aby v stredu Matovič na zasadnutí vlády dal schvaľovať výlučne pomoc, na ktorej panuje zhoda naprieč celou koalíciou.

Dohoda so Slovnaftom

Na budúci týždeň si podľa vlastných slov Matovič pripravil pre obyvateľov Slovenska dobrú správu. S najväčšou pravdepodobnosťou sa bude týkať regulácie cien pohonných hmôt, pretože Matovič tému vysokých cien otvoril už pred pár týždňami. V uplynulých dňoch rokoval so Slovnaftom, s ktorým sa vraj dohodol na adresnej forme pomoci motoristom.

Pri tejto téme opäť podotkol, že Richard Sulík sa vraj o ceny benzínu a nafty nezaujíma napriek tomu, že je ministrom hospodárstva, a tak sa musel do problematiky oprieť on ako minister financií. Matovič však v relácii neprezradil, akú konkrétnu pomoc sa mu podarilo vyrokovať. 

Domov
Zdieľať
Diskusia