Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Vyskúšaj REFRESHER+ len za 1 €
1. mája 2022, 18:12
Čas čítania 0:47
Jana Chovancová

VIDEO: Angelina Jolie musela v Ľvove utekať do úkrytu. V ukrajinskom meste sa rozozvučali sirény

VIDEO: Angelina Jolie musela v Ľvove utekať do úkrytu. V ukrajinskom meste sa rozozvučali sirény
Zdroj: Getty Images/Alex Wong
NEWS ANGELINA JOLIE RUSKO-UKRAJINSKÝ KONFLIKT VOJNA NA UKRAJINE
Uložiť Uložené

Angelina Jolie je známa svojou humanitárnou aktivitou po celom svete. Počas návštevy ukrajinského mesta Ľvov musela utekať do bezpečia.

Americká herečka je okrem herectva známa aj svojou humanitárnou pomocou po celom svete. Po jej poslednej návšteve na Ukrajine však musela urgentne odísť do bezpečia po tom, čo sa v meste Ľvov spustila zvuková výstraha. Informuje o tom na svojom webe Uniland

Angelina Jolie prišla do ukrajinského mesta Ľvov v sobotu 30. apríla, aby sa stretla a porozprávala s ľuďmi, ktorí prišli o domov počas ukrajinsko-ruského vojnového konfliktu. Počas cesty na vlakovú stanicu v blízkosti mesta Kramatorsk hovorila herečka s niekoľkými dobrovoľníkmi a ľuďmi, ktorých vojna priamo ovplyvnila. Tí jej porozprávali, čo všetko počas vojny zažili a ako to reálne vyzerá v ich vojnou poznačenej krajine. 

Počas rozhovorov a stretnutí sa však po celom meste rozozvučali sirény a herečka musela spolu s ostatnými utekať do bezpečia. Podľa organizácie OSN muselo viac ako 12,7 miliónov Ukrajincov nútene opustiť svoje domovy a mestá, v ktorých žili, a to iba za dva mesiace. 

Počas evakuácie chcela herečka uistiť ľudí, že je v poriadku, a tak zamávala do kamery a niekoľkokrát pokojne zopakovala, že je v poriadku. Situácia je však alarmujúca a môže za to aj fakt, že mesto Ľvov, v ktorom sa Angelina nachádza, bolo posledné týždne ostreľované ruskými vojskami. 

Domov
Zdieľať
Diskusia