Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Refresher Slovensko
Otvoriť v aplikácii Refresher
Stiahnuť
X
27. apríla 2022, 17:30
Čas čítania 1:12
Martin Mičuda

Mercedes-Benz predstavuje novú triedu T

Mercedes-Benz predstavuje novú triedu T
Zdroj: Mercedes‑Benz
TECH AUTOMOBILOVÉ NOVINKY MERCEDES-BENZ
Uložiť Uložené

Zatiaľ čo viaceré značky prestávajú s výrobou kompaktných vanov pre nízky záujem, Mercedes-Benz im očividne verí.

Pred rokom nám automobilka Mercedes-Benz ukázala koncept svojho nového modelu. Pod označením EQT sa schovával elektrický van, ktorým automobilka naznačila budúce rozšírenie portfólia rodinno-úžitkových vozidiel. Teraz ukázali novú triedu T. Tá sa s rozmermi 4 498 × 1 859 × 1 811 mm hierarchicky zaradí pod väčšiu triedu V, zatiaľ ju pritom spoznávame výhradne s konvenčným pohonom.

Odporúčané
Vynovené i30 N si nás získalo ešte viac ako doteraz, jeho nová automatická prevodovka prináša hneď 5 benefitov Vynovené i30 N si nás získalo ešte viac ako doteraz, jeho nová automatická prevodovka prináša hneď 5 benefitov 19. apríla 2022, 12:30

Kompaktná trieda T je de facto civilnejšie vyhotovenie úžitkového modelu Citan, ktorý vznikol v spolupráci so značkou Renault. Z detailov vidno, že sa podobá na Kangoo. Novinka však dostala viac chrómových prvkov výbavy, špičkové full-LED svetlomety, nové metalické laky či možnosť siahnuť až po 17" diskoch kolies.

Van tak dostal viaceré detaily, ktoré korešpondujú s dizajnovým jazykom značky, o čom svedčí najmä maska pripomínajúca triedu B. Na oboch stranách sa nachádzajú zadné posuvné dvere, zatiaľ čo tie piate môžu byť výklopné alebo delené.

Mercedes‑Benz, trida T,
Zdroj: Mercedes‑Benz

V interiéri je príbuznosť s francúzskym modelom ešte výraznejšia. Mercedes-Benz však použil svoj známy volant a na čelo palubnej dosky pridal vlastný 7" displej s infotainmentom MBUX, zatiaľ čo pred vodičom sú analógové budíky doplnené o 5,5" obrazovku uprostred. Fyzický panel klimatizácie však pochádza z modelu Kangoo.

Odporúčané
Čím si ťa nová A3-ka najviac získa? Zisťovali sme v teste 4. generácie prémiového kompaktu od Audi Čím si ťa nová A3-ka najviac získa? Zisťovali sme v teste 4. generácie prémiového kompaktu od Audi 29. septembra 2020, 13:05

Paleta pohonných jednotiek počíta s dvojicou štvorvalcov, každý z nich však bude poruke v dvoch výkonnostných stupňoch. Štandardom je 6-stupňová manuálna prevodovka, za príplatok sa však do ponuky začlení aj 7-stupňové DCT. Trieda T má pritom vždy výhradne pohon predných kolies. Verzie sú nasledujúce:

  • T160 – benzín 1,3 R4, 75 kW/102 koní a 200 Nm
  • T180 – benzín 1,3 R4, 96 kW/131 koní a 240 Nm
  • T160d – diesel 1,5 R4, 70 kW/95 koní a 230 Nm
  • T180d – diesel 1,5 R4, 85 kW/116 koní a 260 Nm


Už teraz vieme, že skôr či neskôr sa ponuka rozšíri aj o čisto elektrickú verziu. Jej predzvesťou bol práve koncept EQT, ktorý by sa mal vo veľmi príbuznej podobe dostať aj do sériovej výroby. 

Mercedes‑Benz, trida T,Mercedes‑Benz, trida T,Mercedes‑Benz, trida T,Mercedes‑Benz, trida T,
Zobraziť galériu
(21)
Domov
Zdieľať
Diskusia