Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
20. apríla 2022, 14:37
Čas čítania 0:36
Ema Stanovská

Policajta z Banskej Bystrice obvinili z napadnutia. Motívom mala byť nenávisť etnickej príslušnosti obete

NEWS RASIZMUS A PRÁVA MENŠÍN SPRÁVY Z DOMOVA
Uložiť Uložené

Opakované útoky troch útočníkov mali pokračovať aj po tom, ako telo obete ležalo už v bezvládnom stave.

Vyšetrovateľ národnej kriminálnej agentúry obvinil tri osoby zo zločinu ublíženia na zdraví a z prečinu výtržníctva. Motívom mala byť nenávisť pre príslušnosť obete k etnickej skupine, píše polícia na Facebooku.

Medzi obvinenými je aj príslušník mestskej polície z Banskej Bystrice. Práve v jeho rajóne mali obvinení ešte v auguste minulého roku najprv slovne a následne aj fyzicky napadnúť človeka. Stať sa tak malo vo večerných hodinách na Striebornom námestí.

„Podľa doterajších zistení vyšetrovateľa malo dôjsť k útoku z dôvodu zjavnej nenávisti pre jeho etnickú príslušnosť a taktiež preto, že sa v jeho spoločnosti nachádzala žena z majoritnej časti spoločnosti,“ informuje polícia.

Opakované útoky všetkých troch mali pokračovať aj po tom, ako telo poškodeného ležalo už v bezvládnom stave.


V prípade dokázania viny hrozí za pokus zločinu ublíženia na zdraví z nenávisti obvineným Ivanovi B., Martinovi M. a Jánovi U. trest odňatia slobody na päť až dvanásť rokov. Za prečin výtržníctva až na tri roky.

Domov
Zdieľať
Diskusia