Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
20. apríla 2022, 12:17
Čas čítania 0:50
Ema Stanovská

Respirátor ani rúško od štvrtka nemusíš mať v MHD ani v obchode. Povinné budú len v sociálnych a zdravotníckych zariadeniach

NEWS KORONAVÍRUS SPRÁVY Z DOMOVA
Uložiť Uložené

Ministri v súčasnosti pracujú na vyhláške.

Minister zdravotníctva Vladimír Lengvarský dnes po rokovaní vlády potvrdil zrušenie nosenia respirátorov a ďalšie uvoľňovanie opatrení.

Respirátory budú povinné už iba v zariadeniach sociálnej starostlivosti pre návštevníkov a personál. Ten istý režim bude platiť v nemocniciach a iných zdravotníckych zariadeniach. Pripomenul, že nosenie respirátorov má stále význam. Vyhláška vstúpi do platnosti zajtra. Ministri v súčasnosti pracujú na vyhláške.

lengvarsky
Zdroj: TA3

Lengvarský okrem toho vyhlásil, že pre pozitívne osoby sa situácia nemení. Osoba po pozitívnom teste informuje úzke kontakty, s ktorými bola dva dni pred odberom. Izolácia stále trvá 5 dní. 

„Situáciu budeme aj naďalej sledovať, a ak sa na jeseň zhorší, budeme ju prehodnocovať,“ povedal hlavný epidemiológ Ján Mikas. „Počty nakazených teoreticky môžu stúpnuť, ale niekoľko týždňov zaznamenávame klesajúci trend. Veríme, že toto rozhodnutie nebude mať na situáciu zásadný vplyv.“

To, že sa zruší povinnosť nosiť respirátory, potvrdil Lengvarský dnes ráno pred rokovaním vlády. Slovensko doteraz patrilo medzi posledné krajiny, v ktorých je ešte povinné nosiť v interiéri respirátor.

Mohlo by ťa zaujímať:
Geissenovci čoskoro prídu na Slovensko, aby u nás natočili epizódu svojej reality šou. Vybavil to Sulík na haluškách
Vláda dá najohrozenejším skupinám jednorazový príspevok 100 eur. Zvyšovať chce postupne aj prídavky na deti
Fantastické zvery 3 majú najhoršie kinozárobky za celú históriu filmov o Harrym Potterovi. Je možné, že ďalšie časti nevzniknú
Domov
Zdieľať
Diskusia