Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
19. apríla 2022, 11:48
Čas čítania 1:54
Dominik Vetrák

Fantastické zvery 3 majú najhoršie kinozárobky za celú históriu filmov o Harrym Potterovi. Je možné, že ďalšie časti nevzniknú

Fantastické zvery 3 majú najhoršie kinozárobky za celú históriu filmov o Harrym Potterovi. Je možné, že ďalšie časti nevzniknú
Zdroj: Warner Bros.
FILMY A SERIÁLY FANTASTICKÉ ZVERY 3
Uložiť Uložené

Premiérový víkend Fantastických zverov 3 vyústil do negatívneho rekordu pre celú čarodejnícku sériu.

Film Fantastické zvery 3 má za sebou premiérový víkend všade po svete. Bohužiaľ pre hollywoodske štúdio Warner Bros., diváci na snímku neboli zďaleka takí zvedaví ako na predošlé diely. Trojka v USA a Kanade zaznamenala najslabší premiérový víkend v histórii celej série o Harrym Potterovi a aj série s názvom Fantastické zvery.

Premiérové víkendy predošlých filmov v USA a Kanade:

Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 2 – 169,1 milióna dolárov
Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 1 – 125 miliónov dolárov
Harry Potter and the Goblet of Fire – 102,6 milióna dolárov
Harry Potter and the Prisoner of Azkaban – 93,6 milióna dolárov
Harry Potter and the Sorcerer’s Stone – 90,2 milióna dolárov
Harry Potter and the Chamber of Secrets – 88,3 milióna dolárov

Harry Potter and the Half-Blood Prince – 77,8 milióna dolárov
Harry Potter and the Order of the Phoenix – 77,1 milióna dolárov
Fantastic Beasts and Where to Find Them – 74,4 milióna dolárov
Fantastic Beasts: The Crimes of Grindelwald – 62,1 milióna dolárov
Fantastic Beasts: The Secrets of Dumbledore – 43 miliónov dolárov

Odporúčané
KOMENTÁR: Mads Mikkelsen je oveľa lepší Grindelwald ako Johnny Depp KOMENTÁR: Mads Mikkelsen je oveľa lepší Grindelwald ako Johnny Depp 15. apríla 2022, 15:30

Ako vidíš, najnovší film je na chvoste rebríčka. Nižšie tržby nepochybne spôsobila aj pandémia, ktorá obmedzila záujem divákov navštevovať kiná. Séria Fantastické zvery však nie je zďaleka taká atraktívna ako Harry Potter a zároveň nie je ani taká kvalitná.

Podľa hollywoodskeho magazínu a analytikov z Deadlinu nemá štvrtá časť napísaný scenár. Chystaný seriál zo sveta Harryho Pottera, ktorý bude mať premiéru na HBO Max, nemá ani scenáristov a je možné, že ďalšiu časť Fantastických zverov ani neuvidíme.

Štúdio Warner Bros. údajne čakalo na tržby tohto filmu a až potom sa malo rozhodnúť, či natočí ďalšie dve časti (pôvodný plán bol natočiť 5 častí Fantastických zverov). Fantastické zvery 3 majú na konte celkovo 192 miliónov dolárov.

Fantastické zvery
Zdroj: Warner Bros.

Zle je na tom aj Morbius, ktorý za dva týždne doteraz zarobil celosvetovo 142 miliónov dolárov a jeho tržby sa rapídne prepadávajú. Veľmi sa nedarilo ani dobrodružnej komédii The Lost City, ktorá nemá po troch týždňoch v kinách na konte ani 90 miliónov dolárov.

Spokojní môžu byť predstavitelia štúdia Paramount. Ich film Sonic 2 zarobil za 10 dní už 231 miliónov dolárov. Jednotka v kinách celkovo zarobila 319 miliónov dolárov, takže dvojka má veľkú šancu prekonať ju. Spokojné môže byť aj štúdio Sony. Ich akčný film Uncharted sa blíži k hranici 400 miliónov dolárov zarobených v kinách po celom svete a Spider-Man: No Way Home zase celkovo zarobil v kinách 1,892 miliardy dolárov. 

Akčné sci-fi s názvom Everything Everywhere All at Once, ktoré získava skvelé hodnotenia po celom svete, zarobilo len 18 miliónov dolárov, ale ide o menší film s menším rozpočtom, takže nepotrebuje zarobiť stovky miliónov dolárov. V slovenských kinách ho však zrejme neuvidíme. Keď však budeš mať možnosť, určite si ho pozri. Na záver tu máme akčný film Ambulance od režiséra Michaela Baya, ktorý za necelé dva týždne zarobil len 40 miliónov dolárov.

Film Severan/Northman bude mať americkú premiéru až tento víkend, takže výšku tržieb sa dozvieme budúci pondelok. 

Domov
Zdieľať
Diskusia