Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
19. apríla 2022, 14:44
Čas čítania 0:58
Martin Adam Pavlík

Video, na ktorom ukrajinská matka našla svojho mŕtveho syna, je tá najstrašnejšia vec, akú kedy Volodymyr Zelenskyj videl

Video, na ktorom ukrajinská matka našla svojho mŕtveho syna, je tá najstrašnejšia vec, akú kedy Volodymyr Zelenskyj videl
Zdroj: TASR/AP
NEWS RUSKO-UKRAJINSKÝ KONFLIKT SPRÁVY ZO SVETA UKRAJINA VOJNA NA UKRAJINE VOLODYMYR ZELENSKYJ
Uložiť Uložené
Citlivý obsah
Článok môže obsahovať:
  • produkty a služby určené pre osoby staršie ako 18 rokov
  • sex, nahotu a iný NSFW obsah
  • násilie, krv alebo obsah nevhodný pre citlivé povahy
mám nad 18 rokov (zobraziť obsah)
späť na hlavnú stránkuSpäť

Zároveň však povedal, že pri sledovaní videí, ako je toto, musí oddeliť svoju úlohu vládnuť od osobného života.

Vojna na Ukrajine so sebou prináša obrovské zverstvá a tragédie, ktoré sú často zachytené na fotoaparát či kameru. Jedným z nich bolo video, na ktorom žena identifikovala svojho mŕtveho syna. V rozhovore pre CNN naň reagoval aj ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj, pričom prezradil, že vraj ide o tú najstrašnejšiu vec, akú kedy v živote videl.

Video plačúcej Ukrajinky, ktorá sa zrútila po tom, čo videla telo svojho mŕtveho syna v studni, ho vraj šokovalo. „Pozerám sa na to v prvom rade ako otec. Tak veľmi to bolí. Je to tragédia. Je to utrpenie. Neviem si predstaviť rozsah utrpenia týchto ľudí, tejto ženy. Je to rodinná tragédia,“ povedal Zelenskyj.


„Je to katastrofa. Sú to sny a život, ktorý ste práve stratili. Žijeme pre naše deti, to je pravda. Deti sú to najlepšie, čo nám Boh dal,“ dodal. Zároveň však povedal, že pri sledovaní videí, ako je toto, musí oddeliť svoju úlohu vládnuť od osobného života.

„Nemôžem sa na to pozerať ako otec len preto, že všetko, čo po tomto chcete, je pomsta a zabíjanie. Musím to sledovať ako prezident štátu, kde veľa ľudí zomrelo a stratilo svojich blízkych,“ povedal ďalej. Matka na videu našla syna v dedine Buzova neďaleko Kyjeva. 

Zelenskyj už začiatkom apríla upozornil na rôzne miesta, kde o život prišlo viacero civilistov. Podľa neho ide o akt genocídy zo strany Ruska. Okrem masakra v Buči zároveň spomenul napríklad oslobodené mesto Boroďanka. Ukrajinský prezident v rozhovore takisto zdôraznil, že jedinou cestou, ako toto všetko zastaviť, je mier.

Domov
Zdieľať
Diskusia