Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
14. apríla 2022, 17:54
Čas čítania 0:40
Daniel Mikolášik

Ukrajinec nelegálne prevádzal migrantov cez Slovensko. Po naháňačke a výstreloch ho chytili, hrozí mu 10 rokov

NEWS MIGRÁCIA SPRÁVY Z DOMOVA
Uložiť Uložené

Polícii unikal po diaľnici a cez les. Nakoniec skončil v putách.

Ukrajincovi, ktorý v stredu z Maďarska nelegálne prevádzal migrantov cez Slovensko do Česka, hrozí väzenie na sedem až desať rokov. Polícia ho totiž obvinila z trestného činu prevádzačstva. TASR o tom informovala hovorkyňa Prezídia Policajného zboru SR Denisa Bárdyová.


Obvineným je 29-ročný občan Ukrajiny, ktorý v aute viezol 14 občanov Sýrie a jedného Afganca. „Medzi nimi bola aj jedna maloletá osoba bez sprievodu, preto bola umiestnená do detského domova,“ priblížila Bárdyová. Ostatných cudzincov umiestnili dočasne do útvaru policajného zaistenia pre cudzincov.


Muža sa bratislavskej polícii podarilo zadržať vďaka operatívnym informáciám, ktoré získali príslušníci Národnej jednotky boja proti nelegálnej migrácii. Prevádzač unikal s dodávkou vysokou rýchlosťou po diaľnici v smere do Česka.

„V blízkosti policajného vozidla zo svojho vozidla vodič vyskočil,“ dodala Bárdyová s tým, že dodávka narazila do policajného auta a poškodila ho. Ukrajinec sa dal následne na útek do blízkeho lesa.

Policajti boli nútení použiť služobnú zbraň a vystreliť niekoľko varovných výstrelov. „Ani na tie nereagoval a v úniku pokračoval,“ spresnila hovorkyňa. Prevádzača sa však v lese podarilo policajtom zadržať.

Domov
Zdieľať
Diskusia