Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
12. apríla 2022, 21:42
Čas čítania 0:51
Eduard Starkbauer TASR

Boris Johnson musí zaplatiť pokutu za 12 večierkov, ktoré organizoval počas lockdownu. Opozícia chce, aby odstúpil

Boris Johnson musí zaplatiť pokutu za 12 večierkov, ktoré organizoval počas lockdownu. Opozícia chce, aby odstúpil
Zdroj: TASR/AP
NEWS BORIS JOHNSON SPRÁVY ZO SVETA
Uložiť Uložené

Líder opozičných labouristov Keir Starmer povedal, že Johnson by mal pre porušenie zákona a opakované klamanie verejnosti okamžite odstúpiť.

Britský premiér Boris Johnson musí zaplatiť pokutu za porušenie pandemických pravidiel. Počas zákazu vychádzania sa priamo v priestoroch historického sídla premiéra na Downing Street 10 uskutočnilo až 12 rôznych večierkov. 

Pokutu, ktorá bude podľa Guardianu vo výške 20 či 50 libier, musí okrem Borisa Johnsona polícii zaplatiť aj minister financií z jeho vlády Rishi Sunak. Hovorca premiéra nechcel špecifikovať výšku pokuty ani to, ktorého večierka sa týkala. Londýnska Metropolitná polícia už v súvislosti s aférou známou ako Partygate k dnešnému dňu pre porušenie pandemických nariadení z rokov 2020 a 2021 udelila vyše 50 pokút.


Guardian pripomína, že Rishi Sunak a Boris Johnson sa týmto rozhodnutím stali prvým ministrom a premiérom, ktorí v úrade porušili zákon. Líder opozičnej Labouristickej strany Keir Starmer v súvislosti s medializáciou prípadu povedal, že obaja aktéri by mali odstúpiť, keďže „porušili zákon a opakovane klamali britskú verejnosť“.

Odporúčané
Vyskúšala som bota, ktorý mi pomohol vybrať kandidáta v ruských voľbách. Radšej než voliť Putina mi poradil znehodnotiť lístok Vyskúšala som bota, ktorý mi pomohol vybrať kandidáta v ruských voľbách. Radšej než voliť Putina mi poradil znehodnotiť lístok 15. marca 2024, 13:47

Na odstúpenie Johnsona vyzvala aj škótska premiérka Nicola Sturgeonová: „Boris Johnson musí rezignovať, porušil zákon a opakovane o tom klamal aj v parlamente. Na základe základných pravidiel integrity a slušnosti, ktoré sú nevyhnutné na fungovanie akejkoľvek parlamentnej demokracie, musí skrátka odísť. A mal by so sebou zobrať aj svojho popleteného ministra.“

Domov
Zdieľať
Diskusia