Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
8. marca 2022, 9:20
Čas čítania 0:40
Martin Adam Pavlík

Niektoré slovenské nemocnice nedostali od štátu covidové príplatky. Môže preto dôjsť k posúvaniu výplat zamestnancom

Niektoré slovenské nemocnice nedostali od štátu covidové príplatky. Môže preto dôjsť k posúvaniu výplat zamestnancom
Zdroj: TASR/Pavel Neubauer
ZDRAVIE KORONAVÍRUS KORONAVÍRUS SLOVENSKO SLOVENSKÉ NEMOCNICE SLOVENSKO
Uložiť Uložené

Zdravotníci majú nárok na príplatky, kým počet covidových pacientov v nemocniciach neklesne pod tisícku.

TV Noviny informujú, že niektoré slovenské nemocnice od štátu nedostali načas peniaze na covidové príplatky pre zdravotníkov. Sťažujú sa, že ak im ministerstvo dlžné milióny nevyplatí v najbližších dňoch, v hre vraj môže byť aj posúvanie výplat zamestnancom.

Všetci zdravotníci, ktorí pracujú na covidových oddeleniach, majú počas pandémie každý mesiac nárok na 7-eurový rizikový príplatok k mzde. Tieto extra peniaze si nemocnice následne žiadajú od ministerstva zdravotníctva, avšak podľa zdravotníkov tento rok vraj vyplácanie viazne.

Ilustračná fotografia.
Ilustračná fotografia. Zdroj: TASR/AP


Zdravotníci budú mať nárok na spomenuté príplatky, kým počet covidových pacientov v nemocniciach neklesne pod tisícku. Posledné dni sa však podľa Národného centra zdravotníckych informácií (NCZI) počet hospitalizovaných pacientov drží nad číslom 2 500.

Podľa TV Novín ide až o sumu 10 miliónov eur mesačne. Rezort zdravotníctva údajne tento sklz priznáva. Argumentuje však tým, že kompletne od všetkých nemocníc, teda aj tých mimo asociácie, dostal žiadosti po termíne.

Upozornenie Asociácie nemocníc Slovenska, že ak do týždňa nepríde k doplateniu restov, zdravotníkom sa môžu odložiť výplaty, ministerstvo financií komentovalo len tak, že žiadosť registruje.

Domov
Zdieľať
Diskusia