Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Vyskúšaj REFRESHER+ len za 1 €
5. marca 2022, 13:29
Čas čítania 0:42
Jakub Paulík

Ruské vojská by sme odrazili za niekoľko dní, tvrdí Eduard Heger. Putin si na NATO podľa neho netrúfne

NEWS RUSKO-UKRAJINSKÝ KONFLIKT VOJNA NA UKRAJINE
Uložiť Uložené

Predseda vlády si nemyslí, že by Rusko útočilo na štáty NATO. Nie je vraj na to pripravené.

Premiér Eduard Heger dnes vystúpil v Sobotných dialógoch na RTVS. Povedal, že ruské vojská Vladimira Putina nie sú pripravené na vojenský konflikt s NATO. Preto si myslí, že ruský prezident si na Alianciu netrúfne. Z tohto dôvodu má Slovensko oproti Ukrajine veľkú výhodu, myslí si predseda vlády.

Vyhlásil, že sme na prípadný útok pripravení a „odrazili by sme ho za za niekoľko dní.“ Vojenské sily Ruska a NATO sme detailne porovnali v článku.

Myslí si, že sa Putin snaží rozosievať strach a netreba mu podľahnúť. Podľa nedávneho prieskumu sa totiž veľké percento opýtaných Slovákov bojí, že sa vojna na Ukrajine rozšíri aj na Slovensko. Najmenej strachu prejavili osoby, ktoré nesúhlasia s naším členstvom v NATO.

Okrem iného predseda vlády rozprával aj o čoraz väčšom nebezpečenstve dezinformácií, čo vyústilo do zrušenia najväčšieho dezinformačného portálu na Slovensku Hlavné správy. Heger uznal, že vypnutie stránky malo byť transparentnejšie a tento krok preto štát v blízkom čase objasní. Pri ďalších sankciách voči Rusku Heger spomenul, že by sme mohli zvážiť aj oblasť ropy a plynu, ktoré z Ruska stále čerpáme.

Domov
Zdieľať
Diskusia