Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
2. marca 2022, 15:18
Čas čítania 0:44
Viktor Kniš

Web dezinformačného portálu Hlavné správy nefunguje. Financuje ho Rusko, tvrdí minister Naď

NEWS NAŽIVO: VOJNA NA UKRAJINE RUSKO-UKRAJINSKÝ KONFLIKT VOJNA NA UKRAJINE
Uložiť Uložené

Server webového portálu Hlavné správy v stredu nefunguje. Portál podľa Naďa financujú Rusi, aby šíril prokremeľskú propagandu.

Web dezinformačného portálu Hlavné správy vypli. Rozhodol o tom Národný bezpečnostný úrad na základe novely zákona, ktorú poslanci schválili v piatok a prezidentka ju aj expresne odobrila. 

Národný bezpečnostný úrad potvrdil, že rozhodol o blokovaní webu Hlavné správy. „NBÚ rozhodol v zmysle zákona o kybernetickej bezpečnosti na základe dodaných a vyhodnotených podkladov od bezpečnostných zložiek štátu,“ povedal hovorca úradu Peter Habara.

Redakcia dopoludnia avizovala, že takýto krok očakáva. „Nevieme, ako dlho bude táto procedúra trvať, ale je možné, že o niekoľko hodín sa už nedostanete na našu stránku,“ upozornili čitateľov. 

„Prekvapenie, prekvapenie,“ napísal šéf rezortu obrany, pričom k statusu pridal aj fotografiu so smajlíkom a hláškou, že na web Hlavných správ sa nedá pripojiť.

Minister obrany Jaroslav Naď včera pre Denník N povedal, že slovenský dezinformačný portál Hlavné správy je financovaný ruskou ambasádou. Povedal tiež, že podniknú kroky, aby využili nový zákon, ktorým môže NBÚ vypínať webstránky, ktoré presadzujú záujmy ruskej moci.

Odporúčané
Ako Rusi fanatizujú ukrajinské deti na okupovaných územiach a robia z nich zabijakov Ako Rusi fanatizujú ukrajinské deti na okupovaných územiach a robia z nich zabijakov 8. apríla 2024, 19:00

„Realizujeme kroky, ktoré smerujú k tomu, aby sme využili zákonné opatrenie, ktoré má teraz po novom k dispozícii NBÚ. Budeme robiť opatrenia voči tým alternatívnym médiám, ktoré presadzujú záujem iných mocností,“ vyhlásil Naď. 

Domov
Zdieľať
Diskusia