Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
21. februára 2022, 8:12
Čas čítania 0:43
Ivan Koribanič

Mladá žena si našla na pohári v Starbuckse nezvyčajný odkaz. Zamestnanec kaviarne si všimol, že ju obťažuje zákazník

Mladá žena si našla na pohári v Starbuckse nezvyčajný odkaz. Zamestnanec kaviarne si všimol, že ju obťažuje zákazník
Zdroj: Starbucks/propagační materiál
ZAUJÍMAVOSTI STARBUCKS USA
Uložiť Uložené

„Ste v poriadku? Chcete, aby sme zakročili? Ak áno, zložte viečko z pohára.“ Takýto odkaz napísal barista dievčaťu.

18-ročné dievča navštívilo v Texase pobočku siete Starbucks. V istom momente ho začal obťažovať náhodný muž. To si všimol duchaprítomný zamestnanec, píše Unilad.

Na celý prípad upozornila matka dievčaťa. „Moja 18-ročná dcéra bola minulú noc sama v Starbuckse. Prišiel k nej muž a začal sa s ňou rozprávať,“ hovorí matka.

Barista na celú situáciu zareagoval tak, že dievčaťu doniesol horúcu čokoládu so slovami, že ide o bezplatný nápoj. Chcel tak docieliť, aby u potenciálneho útočníka nevzbudil žiadne podozrenie.

„Ste v poriadku? Chcete, aby sme zakročili? Ak áno, zložte viečko z pohára.“ Takýto odkaz napísal barista dievčaťu. Šlo pritom o nápoj, ktorý si niekto zabudol vziať.



Celý príbeh má šťastný koniec. Dievča malo po celý čas pocit, že má situáciu pod kontrolou a nepotrebuje žiadnu pomoc. „Cítila sa bezpečne a viečko neodstránila. Dcéra mi povedala, že všetci zamestnanci na ňu po zvyšok jej pobytu v Starbuckse dohliadali,“ vraví matka.

Facebookový status s týmto príbehom sa stal okamžite hitom. Má viac než 48-tisíc lajkov a vyše 30-tisíc zdieľaní. „Viera v ľudskosť obnovená“ či „gratulujem zamestnancom“. Aj takéto komentáre si mohlo nájsť dievča s matkou pod svojím statusom.

Domov
Zdieľať
Diskusia