Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
19. februára 2022, 13:23
Čas čítania 1:00
Eduard Starkbauer

Vegáni častejšie inklinujú k otvoreným vzťahom. Psychologička za tým vidí nekonvenčný prístup a prejav slobody

Vegáni častejšie inklinujú k otvoreným vzťahom. Psychologička za tým vidí nekonvenčný prístup a prejav slobody
Zdroj: Unsplash/Priscilla Du Preez/volně k užití
NEWS VEGÁNSTVO VZŤAHY
Uložiť Uložené

Väčšina vegánov a vegetariánov však naďalej sníva o dlhodobom monogamnom vzťahu.

Vegáni javia väčší záujem o otvorené vzťahy ako ľudia, ktorí jedia mäso. Podľa dát získaných z vegánskej a vegetariánskej zoznamovacej aplikácie Veggly je im naklonených až 34 % vegánov a vegetariánov. The Independent na porovnanie spomína, že rovnaký postoj má len 20 % konvenčne sa stravujúcich „všežravcov“.

Aplikácia Veggly zbierala dáta od svojich vyše 600 000 používateľov počas troch rokov. Až 56 % z nich sa vyjadrilo pozitívne k myšlienke rande na jednu noc. Väčšina používateľov aplikácie (73,4 %) však naďalej nezavrhuje perspektívu dlhodobých monogamných vzťahov.

Behaviorálna psychologička a vzťahová koučka Jo Hemmingsová považuje výsledky za fascinujúce. „Vegáni podstúpili etické rozhodnutie nejesť mäso. Sebavedomá a alternatívna voľba stravovacieho návyku ich predurčuje na zvýšené sebavedomie nutné pri rozhodovaní sa pre menej tradičné formy partnerských vzťahovOslobodili sa od spoločenských noriem v oblasti stravovania, prečo by teda nemali postupovať rovnako v tých vzťahových?“

vegan
Zdroj: Unsplash/Ralph (Ravi) Kayden

Aplikácia Veggly okrem iného prezradila, že minulý rok sprostredkovala milión „matchov“ medzi používateľmi, ktorých nadpolovičná väčšina vyhľadáva partnerov s rovnakými stravovacími aj etickými hodnotami.

Odporúčané
Sleduješ frajerovu ex cez fake účet na Instagrame? Opýtali sme sa odborníčky, prečo to nie je v poriadku Sleduješ frajerovu ex cez fake účet na Instagrame? Opýtali sme sa odborníčky, prečo to nie je v poriadku 7. apríla 2024, 9:30

Trend pribúdania iných ako monogamných vzťahov sa podľa akademického časopisu Journal of Sex Research neodráža len pri internetovom vyhľadávaní. Aj v skutočnosti si vraj istú formu nemonogamného vzťahu vyskúšal už každý piaty Američan. 

Domov
Zdieľať
Diskusia