Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
16. februára 2022, 10:59
Čas čítania 0:43
Adam Novosad

VIDEO: Rusko zverejnilo zábery, ako z Krymu sťahuje vojenskú techniku. Odpovedá tým na správy Západu, že nadnes chystalo inváziu

NEWS RUSKO-UKRAJINSKÝ KONFLIKT
Uložiť Uložené

Rusko chce dokázať, že sťahovanie vojsk z ukrajinských hraníc myslí vážne.

Rusko zverejnilo videá, ktoré zachytávajú vojenskú techniku vracajúcu sa z okupovaného ukrajinského polostrova Krym na svoje permanentné vojenské základne. Na záberoch vidno ťažkú vojenskú techniku naloženú na špeciálnej vlakovej súprave, ktorá sa presúva cez most z Krymu naspäť na ruské územie, informujú RIA Novosti.

V posledných dňoch prebiehalo viacero rozsiahlych vojenských cvičení, ktoré Rusko viedlo nielen na svojom území blízko pri hraniciach s Ukrajinou, ale aj na polostrove Krym a v Bielorusku. Viaceré jednotky sa už podľa ruského ministerstva obrany z hraníc stiahli, pričom najväčšie vojenské cvičenie v Bielorusku sa má skončiť najneskôr 20. februára.

Od utorka 15. februára začala Ruská federácia vo veľkom zverejňovať zábery vojenskej techniky od tankov až po transportéry vracajúcej sa na základne ako odpoveď na správy zo Západu, podľa ktorých mohlo Rusko zaútočiť na Ukrajinu už v stredu 16. februára.

Aj keď Rusko zverejňuje zábery zo sťahovania vojenských síl, americký prezident Joe Biden uviedol, že Spojené štáty americké si ruské tvrdenia najskôr musia overiť. Podľa Bidena je útok na Ukrajinu stále možný a znamenal by stratu obrovského množstva životov.

Domov
Zdieľať
Diskusia