Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
14. februára 2022, 10:37
Čas čítania 0:31
Jakub Paulík

Špecializovaný trestný súd spojil prípad Jána Kuciaka s prípadom prípravy vrážd prokurátorov Žilinku, Lipšica a Šufliarskeho

NEWS VRAŽDA JÁNA KUCIAKA
Uložiť Uložené

Pojednávanie je naplánované na koniec februára.

Špecializovaný trestný súd sa rozhodol spojiť prípad prípravy vrážd trojice slovenských prokurátorov Petra Šufliarskeho, Maroša Žilinku a Daniela Lipšiča s prípadom vraždy investigatívca Jána Kuciaka a jeho snúbenice. Informoval o tom Denník N. Hlavné pojednávanie je naplánované na 28. februára.

V septembri 2020 Špecializovaný trestný súd v prípade vraždy Jána Kuciaka a jeho snúbenice Mariana Kočnera a Alenu Zsuzsovú oslobodil. Najvyšší súd však toto rozhodnutie zrušil. Predseda senátu Peter Paluda pritom verdikt Špecializovaného trestného súdu kritizoval. „Celkovo spôsobil napadnutý rozsudok v tejto oslobodzujúcej časti zmätok, nebol prehľadný,“ vyjadril sa vtedy.

Prípad Kuciak Špecializovaný trestný súd spojil s prípadom prípravy vraždy trojice prokurátorov, ktorú si údajne objednal Marian Kočner. Prokurátor Úradu špeciálnej prokuratúry podal v septembri minulého roka obžalobu na päť osôb: Mariana Kočnera, Alenu Zsuzsovú, Tomáša Szaboá, Dušana Kracinu, Darka Dragiča.

Odporúčané
Zsuzsovej pretekársky tep, správy o svrabe v Threeme aj Kočnerov motív. Najvyšší súd radí špeciálu, ako postupovať v kauze Kuciak Zsuzsovej pretekársky tep, správy o svrabe v Threeme aj Kočnerov motív. Najvyšší súd radí špeciálu, ako postupovať v kauze Kuciak 17. septembra 2021, 14:30
Domov
Zdieľať
Diskusia