Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
31. januára 2022, 21:09
Čas čítania 0:30
Veronika Szűcs Rajničová

Interiér coworkingu v Jurkovičovej teplárni nominovali na prestížne ocenenie Archdaily

KULTÚRA ARCHITEKTÚRA ZO SLOVENSKEJ A Z ČESKEJ REPUBLIKY
Uložiť Uložené

Jeden z najznámejších architektonických portálov udeľuje každý rok ocenenia pre najkvalitnejšie stavby z celého sveta. Tento rok prišlo aj na Slovensko.

Base4Work
Base4Work Zdroj: Penta Real Estate

Interiér Base4Work Bratislava v zrekonštruovanej Jurkovičovej teplárni je nominovaný na cenu Archdaily v kategórii interiér. Autormi dizajnu sú Ján Antal, Martin Stára a Barbora S. Babocká z ateliéru Studio Perspektiv. 

Teplárenský komplex začali stavať na prelome tridsiatych a štyridsiatych rokov 20. storočia. Autorom budovy je legendárny slovenský architekt Dušan Jurkovič. Spoločnosť Penta Real Estate začala s rekonštrukciou teplárne v lete 2018. 

Base4Work
Base4Work Zdroj: Penta Real Estate

Kancelárie Base4Work sú v sklobetónovej konštrukcii, ktorú vložili do teplárne princípom budova v budove. V novovzniknutých átriách dominuje sklo, ktoré umožňuje výhľady na pôvodné prvky teplárne, zrkadlí ich, dodáva coworkingovým priestorom vzdušnosť a zabezpečuje optimálnu presvetlenosť.

Odporúčané
FOTO: Takto vyzerá byt v bratislavskom Starom Meste za pol milióna eur. Dvojizbák z roku 1928 je väčší ako bežné štvorizbáky FOTO: Takto vyzerá byt v bratislavskom Starom Meste za pol milióna eur. Dvojizbák z roku 1928 je väčší ako bežné štvorizbáky 17. apríla 2024, 11:00

V priestoroch coworkingu nájdete odkazy aj na ornamenty, ktoré Dušan Jurkovič využíval vo svojej ranej tvorbe. Vidieť ich v podobe dekoračných svetelných panelov aj reliéfov na nábytku, kde opäť prepájajú staré s novým. 

Base4Work
Base4Work Zdroj: Penta Real Estate
Domov
Zdieľať
Diskusia