Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
31. januára 2022 o 21:09
Čas čítania 0:30
Veronika Szűcs Rajničová

Interiér coworkingu v Jurkovičovej teplárni nominovali na prestížne ocenenie Archdaily

KULTÚRA ARCHITEKTÚRA ZO SLOVENSKEJ A Z ČESKEJ REPUBLIKY
Uložiť Uložené

Jeden z najznámejších architektonických portálov udeľuje každý rok ocenenia pre najkvalitnejšie stavby z celého sveta. Tento rok prišlo aj na Slovensko.

Base4Work
Base4Work Zdroj: Penta Real Estate

Interiér Base4Work Bratislava v zrekonštruovanej Jurkovičovej teplárni je nominovaný na cenu Archdaily v kategórii interiér. Autormi dizajnu sú Ján Antal, Martin Stára a Barbora S. Babocká z ateliéru Studio Perspektiv. 

Teplárenský komplex začali stavať na prelome tridsiatych a štyridsiatych rokov 20. storočia. Autorom budovy je legendárny slovenský architekt Dušan Jurkovič. Spoločnosť Penta Real Estate začala s rekonštrukciou teplárne v lete 2018. 

Base4Work
Base4Work Zdroj: Penta Real Estate

Kancelárie Base4Work sú v sklobetónovej konštrukcii, ktorú vložili do teplárne princípom budova v budove. V novovzniknutých átriách dominuje sklo, ktoré umožňuje výhľady na pôvodné prvky teplárne, zrkadlí ich, dodáva coworkingovým priestorom vzdušnosť a zabezpečuje optimálnu presvetlenosť.

Odporúčané
Pozri si to najlepšie zo slovenskej architektúry. Tieto diela pohladia tvoje oči aj dušu Pozri si to najlepšie zo slovenskej architektúry. Tieto diela pohladia tvoje oči aj dušu 18. júla 2024 o 14:00

V priestoroch coworkingu nájdete odkazy aj na ornamenty, ktoré Dušan Jurkovič využíval vo svojej ranej tvorbe. Vidieť ich v podobe dekoračných svetelných panelov aj reliéfov na nábytku, kde opäť prepájajú staré s novým. 

Base4Work
Base4Work Zdroj: Penta Real Estate
Domov
Zdieľať
Diskusia