Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
27. januára 2022, 20:00
Čas čítania 1:26
Viktor Kniš

TOP 3 vo štvrtok: Vieme, kto bude tancovať v Let’s Dance, NATO chce nasadiť vojakov na Slovensku, školy plošne zatvárať nebudú

NEWS TOP 3 REFRESHER ČLÁNKY
Uložiť Uložené

Toto sú najdôležitejšie články dnešného dňa.

Začne sa nová séria Let’s Dance 

Obľúbený slovenský MMA zápasník a tréner Attila Végh si zatancuje v najnovšej sérii Let’s Dance, ktorú odvysiela televízia Markíza. Medzi súťažiacimi majú byť aj herci Ján Koleník a Adam Bardy. Na parkete sa predstaví aj moderátor Michal Kovačič a komik Fero Joke.

Známa tanečná šou sa vráti po piatich rokoch a na obrazovkách si ju budeš môcť pozrieť na jar. Porotcami 7. série budú Tatiana Drexler, Ján Ďurovčík aj Adela Vinczeová, pričom jej manžel Viktor by mal šou moderovať.

Slovenský zápasník Attila Végh.
Slovenský zápasník Attila Végh. Zdroj: Oktagon MMA

Slovensko chce mať otvorené školy

Väčšina rodičov je za to, aby školy na Slovensku ostali otvorené aj v prípade zhoršujúcej sa pandemickej situácie. Vyplýva to z reprezentatívneho prieskumu verejnej mienky, ktorý si dal vypracovať rezort školstva na vzorke viac ako tisíc respondentov. Počas návštevy škôl v Levoči to vo štvrtok potvrdil minister školstva, vedy, výskumu a športu Branislav Gröhling (SaS).

Odporúčané
Top 3 v utorok: LEGO reaguje na Dráčik, Orosch útočil na LGBTI+ ľudí už v lete a Slovákov čaká výmena vrchnákov Top 3 v utorok: LEGO reaguje na Dráčik, Orosch útočil na LGBTI+ ľudí už v lete a Slovákov čaká výmena vrchnákov 8. novembra 2022, 20:00

Regionálni hygienici a riaditelia však už postupne jednotlivé triedy a školy zatvárajú. Epidemická situácia v základných školách v oboch okresných mestách na Liptove sa zhoršuje. V Liptovskom Mikuláši je pre ochorenie covid-19 kompletne zatvorená jedna škola, v Ružomberku ďalšia. V základných školách v pôsobnosti mesta je zatvorených 21 tried. Podobná situácia je na Orave.

Ilustračná fotografia.
Ilustračná fotografia. Zdroj: TASR/Roman Hanc

NATO môže nasadiť svoje jednotky aj na Slovensku

V Severoatlantickej aliancii (NATO) uvažujú o prípadnom vyslaní posíl aj na Slovensko. Potvrdil to minister zahraničných vecí Ivan Korčok (nominant SaS) po zasadnutí zahraničného výboru Národnej rady SR. Zdôraznil, že žiadne rozhodnutie urobené nebolo.

Spojenci NATO zvažujú vytvoriť jednotky s tisíc príslušníkmi v Rumunsku, Bulharsku, Maďarsku a aj na Slovensku. Napísal to server Sky News s tým, že takýto krok je zatiaľ len jednou z viacerých možností reakcie na ruskú hrozbu.

Jaroslav Naď, Ivan Korčok
Zdroj: TASR/Pavel Neubauer

Instagramový post dňa: Vážme slová, aby sa história neopakovala

Prezidentka SR Zuzana Čaputová na sociálnej sieti pripomenula príčiny a udalosti predchádzajúce holokaustu, ako aj jeho dôsledky. 


„Pamätajme na prenasledovaných a vzdorujúcich, na zavraždených a preživších, ale aj na širšie súvislosti a príčiny holokaustu. Výročie oslobodenia koncentračného tábora Auschwitz-Birkenau je príležitosťou zastaviť sa a pripomenúť si historické skutočnosti.“ 

Odporúčané
TOP 3 v pondelok: Arcibiskup Orosch sa ospravedlnil, muž dobodal svoju manželku vidličkou, vyjadrila sa matka zavraždeného Juraja TOP 3 v pondelok: Arcibiskup Orosch sa ospravedlnil, muž dobodal svoju manželku vidličkou, vyjadrila sa matka zavraždeného Juraja 7. novembra 2022, 20:00

Upozornila, že transportom vtedy predchádzala postupná zmena atmosféry, hrubnutie rétoriky, predsudky, nadávky, nenávistné ideológie a systematická dehumanizácia.

 
 
 
Zobraziť tento príspevok na Instagrame
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Zuzana Čaputová (@zuzana_caputova)

Domov
Zdieľať
Diskusia