Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
25. januára 2022, 8:56
Čas čítania 0:36
Kamila Šebestová TASR

8 500 amerických vojakov je v stave zvýšenej pohotovosti. Západní lídri vyhlásili, že sú v postupe proti Rusku jednotní

8 500 amerických vojakov je v stave zvýšenej pohotovosti. Západní lídri vyhlásili, že sú v postupe proti Rusku jednotní
Zdroj: US ARMY
NEWS RUSKO UKRAJINA USA
Uložiť Uložené

Spojené štáty včera upozornili na to, že Rusko neplánuje deeskalovať situáciu.

8 500 amerických vojakov je v stave zvýšenej pohotovosti. Podľa USA Rusko zatiaľ neplánuje deeskaláciu situácie na hraniciach s Ukrajinou. 

Týmto krokom chcú uistiť svojich spojencov. Vojakov nasadia do Európy iba vtedy, ak NATO aktivizuje sily rýchlej reakcie alebo sa zmení situácia na ukrajinských hraniciach, kde sa zhromažďuje ruská armáda.

Odporúčané
18-ročná Ukrajinka žijúca na Slovensku: Ak to bude nevyhnutné, zoberiem zbraň a pôjdem brániť Ukrajinu. My sa nikoho nebojíme 18-ročná Ukrajinka žijúca na Slovensku: Ak to bude nevyhnutné, zoberiem zbraň a pôjdem brániť Ukrajinu. My sa nikoho nebojíme 14. januára 2022, 9:30

Americký minister obrany Lloyd Austin však odporučil prezidentovi USA Joeovi Bidenovi uviesť vojakov do stavu zvýšenej pohotovosti, aby tak boli pripravení na potenciálne nasadenie v Európe. Rozhodol sa tak v dôsledku náznakov, že Moskva nepristúpi k deeskalácii napätia s Ukrajinou.


O vývoji situácie na Ukrajine včera večer diskutoval americký prezident Joe Biden s európskymi lídrami. Tieto konzultácie sa konajú v rámci koordinácie medzi transatlantickými spojencami a partnermi v reakcii na zhromažďovanie ruských jednotiek v blízkosti ukrajinských hraníc. Po diskusiách západní lídri vyhlásili, že sa proti ruskej hrozbe zjednotili. Naďalej varujú Rusko, že za prítomnosť ruských vojsk na ukrajinskej hranici mu budú hroziť prísne sankcie.

Odporúčané
Rusi napadnú Ukrajinu zo všetkých strán, varujú analytici. Tvrdia, že ide o najväčšiu vojenskú ofenzívu od druhej svetovej vojny Rusi napadnú Ukrajinu zo všetkých strán, varujú analytici. Tvrdia, že ide o najväčšiu vojenskú ofenzívu od druhej svetovej vojny 23. januára 2022, 16:42
Domov
Zdieľať
Diskusia