Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
20. januára 2022, 7:49
Čas čítania 0:39
Jakub Paulík

Slováka Jozefa obvinili z vraždy učiteľky v Írsku. Prípad vytiahol do ulíc davy ľudí

NEWS ASHLING MURPHY
Uložiť Uložené

Obvinený požiadal o bezplatné služby advokáta, ktorého si nemôže dovoliť.

Začiatkom roka Írskom a mediálnym svetom otriasla vražda 23-ročnej učiteľky Ashling Murphyovej, ktorej telo našli 12. januára v blízkosti kanála pri Tullamore, uvádza BBC. Z jej vraždy obvinili 31-ročného Slováka Jozefa P.

Ten si vzhľadom na svoj príjem 200 eur týždenne nemôže dovoliť advokáta, a tak požiadal o bezplatnú právnu pomoc. Obvinený Jozef sa nachádza vo väzbe a pred súd sa postaví 26. januára. Podľa The Times je otcom troch detí a jeho motív nie je momentálne známy. Policajti ho zadržali po odchode z nemocnice, keď nevedel vysvetliť svoje zranenia.

Odporúčané
Butcher Baker: unášal ženy a lovil ich ako zver. Jeho manželka a deti o ničom netušili Butcher Baker: unášal ženy a lovil ich ako zver. Jeho manželka a deti o ničom netušili 12. januára 2022, 14:30

Učiteľku a hudobníčku Ashling Murphyovú zavraždili začiatkom januára počas toho, ako si išla popoludní zabehať. Jej smrť vytiahla do ulíc ľudí, ktorí žiadajú väčšiu ochranu pre ženy a kritizujú rodovo podmienené útoky.

Na jej pohrebe sa zúčastnili stovky ľudí a prišli aj žiaci, ktorých Murphyová učila. Pamiatku obete si prišli uctiť aj prezident Michael Higgins a premiér Micheál Martin. Vzhľadom na medializáciu prípadu bude klásť polícia dôraz na to, aby sa čo najrýchlejšie a dôkladne vyšetril.

Domov
Zdieľať
Diskusia