Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
18. januára 2022, 17:25
Čas čítania 1:04
Eduard Starkbauer

Bolt spúšťa na Slovensku funkciu Green, môžeš si tak vybrať elektrické a hybridné auto. Na „zelené taxíky“ chcú lákať zľavami

NEWS DOPRAVA ELEKTROMOBILY
Uložiť Uložené

Cestovanie udržateľným taxíkom si budeš môcť vybrať priamo v aplikácii.

Úspešná firma estónskeho pôvodu Bolt, ktorá sa sústreďuje na zdieľanú mobilitu, oddnes na Slovensku spúšťa zaujímavú inováciu. Priamo v aplikácii si budú môcť používatelia Boltu pri objednávaní odvozu vybrať možnosť „Green“, označujúcu flotilu elektrických a hybridných vozidiel platformy.

Možnosť Green ponúka platforma už nejaký čas aj v Poľsku, Rumunsku či Estónsku. Ak si v aplikácii Boltu vyberieš túto možnosť, príde po teba šofér na aute s elektrickým či hybridným pohonom.

Country manager Boltu na Slovensku Eduard Suchánek tvrdí, že „kategória Green je úplne v súlade s naším dlhodobým záväzkom Green Plan, ktorý si dal za cieľ kompenzovať emisie uhlíka pri všetkých uskutočnených cestách. Táto možnosť je preto ideálna pre tých, ktorí hľadajú novú alternatívu cestovania – cenovo dostupnú, rýchlu, bezpečnú a hlavne ešte ohľaduplnejšiu k planéte“.

Kolobežky Bolt prišli na slovenský trh počas obdobia pandémie.
Kolobežky Bolt prišli na slovenský trh počas obdobia pandémie. Zdroj: Bolt

Bolt informuje, že novú službu spúšťa na našom území pilotne pre obyvateľov Bratislavy už dnes, pričom ostatné mestá majú nasledovať. Pozoruhodným spôsobom pristúpil Bolt k motivácii klientov, ktorých sa snaží na ekologickejšiu dopravu nalákať zľavami.

Odporúčané
Ikonická značka áut Mini predstavila limitovanú edíciu. Na Slovensku sú dostupné len dva kusy Ikonická značka áut Mini predstavila limitovanú edíciu. Na Slovensku sú dostupné len dva kusy 18. decembra 2023, 17:00

Ich denná výška bude kolísavá, keďže sa má odvíjať od hodnoty kvality ovzdušia v Bratislave.  Čím horší bude denný stav ovzdušia vyjadrený indexom AQI (Air Quality Index), tým vyššiu zľavu ti Bolt na tvoju cestu „zeleným taxíkom“ ponúkne. Hodnoty AQI má Bolt podľa Suchánka na svojom Instagrame aktualizovať denne a k zľave sa používateľ aplikácie dostane pomocou špeciálneho zľavového kódu.

Bolt má 100 miliónov zákazníkov v 45 krajinách Európy a Afriky a okrem taxislužieb a zdieľania automobilov ponúka aj prenájom kolobežiek a donášky jedla a potravín. Alternatíva Green je v rámci Boltu už šiesta v poradí a rozšírila portfólio možností tvorené kategóriami Economy, Comfort, Protect, Premium a XL.

Domov
Zdieľať
Diskusia