Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
18. januára 2022, 6:46
Čas čítania 0:42
Richard Balog

Philipp Plein skopíroval dizajn cestovných tašiek Louis Vuitton aj prácu zosnulého Virgila Abloha

Philipp Plein skopíroval dizajn cestovných tašiek Louis Vuitton aj prácu zosnulého Virgila Abloha
Zdroj: Philipp Plein
MÓDA LOUIS VUITTON
Uložiť Uložené

Nie je to prvýkrát, čo nemecký návrhár využil nápady kolegov s cieľom zisku. V minulosti čelil žalobe od automobilky Ferrari.

Philipp Plein patrí medzi najkontroverznejšie postavy vo svete módy a tento status si drží aj v roku 2022. Tentoraz skopíroval dizajn cestovných tašiek Louis Vuitton a prácu zosnulého návrhára Virgila Abloha, píše Highsnobiety

V rámci svojej kolekcie jeseň/zima 2022 predstavil okrem modelov oblečenia aj sériu doplnkov s metalickým povrchom, monogramom značky a plastovou retiazkou, ktoré sú vernou kópiou produktov od francúzskeho módneho domu.

Abloh ich navrhol ešte v roku 2018 ako súčasť mužskej ready-to-wear kolekcie, pričom dizajn cestovnej tašky Keepall s monogramom čoskoro oslávi už svoje 100. výročie. Vzhľad menšej mužskej tašky je takmer totožný s modelom Outdoor Sling za 1 300 eur. 

Produkty spod rúk návrhára Philippa Pleina z kolekcie jeseň/zima 2022. 

Philipp Plein
Zdroj: Philipp Plein

Cestovná taška Keepall s holografickým povrchom z kolekcie jar/leto 2019 od Virgila Abloha.

Louis Vuitton
Zdroj: Louis Vuitton

42-ročný rodák z Mníchova už v minulosti viackrát skopíroval prácu kolegov vrátane grafického motívu zo spolupráce značiek Dior a Stussy. S automobilkou Ferrari prehral aj súdny spor pre porušenie autorských práv. Zaplatiť musel 325-tisíc eur. 

Uvidíme, či právne oddelenie konzorcia LVMH podá na Pleina žalobu alebo sa dohodnú mimosúdnou cestou.  

Odporúčané
Raper Offset predviedol nové topánky od Kanyeho Westa. Sú obrovské a svietia pri odraze svetla Raper Offset predviedol nové topánky od Kanyeho Westa. Sú obrovské a svietia pri odraze svetla 14. januára 2022, 12:12
Domov
Zdieľať
Diskusia