Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
17. januára 2022, 11:25
Čas čítania 1:40
Martin Adam Pavlík

Príde Oktagon o šampióna poloťažkej váhy? Boris Marhanský potvrdil, že RFA rokovalo s Viktorom Peštom

Príde Oktagon o šampióna poloťažkej váhy? Boris Marhanský potvrdil, že RFA rokovalo s Viktorom Peštom
Zdroj: Instagram/boris_marhansky, Oktagon MMA
ZAUJÍMAVOSTI OKTAGON MMA RFA
Uložiť Uložené
Články o športe ti prináša Fortuna. Zaregistruj sa a vyber si svoj bonus!chcem bonus

Súčasný šampión poloťažkej váhy Oktagonu MMA, ktorý pôsobil aj v UFC, vraj podľa promotéra Borisa Marhanského pôjde najbližšie zápasiť do zahraničia.

Český MMA zápasník Viktor Pešta a dlhoročný rival Karlosa Vémolu minulý rok na turnaji Oktagon 28 v titulovom dueli zdolal Nemca Viktora Puetza, čím sa stal historicky prvým šampiónom organizácie v poloťažkej váhe do 93 kilogramov. Koncom minulého roka sa však stalo, že Oktagon MMA vraj bez jeho vedomia ohlásil odvetu s Puetzom, čo Pešta nenechal len tak a ozval sa.

 
 
 
Zobraziť tento príspevok na Instagrame
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Viktor Pesta (@viktorpesta)


„Pozerám, že mám naplánovanú odvetu. Bolo to pre mňa prekvapenie, ale keď je to na internete, tak to asi musí byť pravda,“ napísal ironicky na Instagram veterán UFC a neskôr nahral celé video, kde nešetril kritikou najväčšiu česko-slovenskú MMA organizáciu. K celej veci sa vyjadril aj promotér Oktagonu MMA Ondřej Novotný.

„Musím povedať, že sa ma Viktorovo vyjadrenie veľmi dotklo. Asi sme si nejako nerozumeli s jeho manažérom. V Oktagone som zariadil vyše päťsto zápasov, ale toto sa mi stalo po prvýkrát,“ povedal Novotný, ktorého celé nedorozumenie veľmi zamrzelo, a odvetný zápas, ktorý sa mal udiať v pražskej O2 aréne budúci mesiac, nakoniec (pravdepodobne z tohto dôvodu) padol.

Malý konflikt medzi Peštom a Oktagonom sa pravdepodobne snažila využiť konkurenčná novovzniknutá organizácia Real Fight Arena (RFA), ktorá podľa slov jej promotéra Borisa Marhanského s Čechom nedávno rokovala. Marhanský to potvrdil v rozhovore pre ceskoslovenskemma.cz.

„Posledné týždne sme s jeho manažmentom rokovali o viacerých veciach a myslím si, že sme si vybudovali veľmi korektný a profesionálny vzťah, čo je v tomto biznise veľmi dôležitý moment,“ povedal promotér.

„Určite sme mali a aj máme o Viktora veľký záujem, veď je to obrovské meno česko-slovenskej MMA scény a hlavne je známe aj vo svete. Preto verím, že sa raz ukáže aj v našej organizácii, bol by to pre nás úspech mať takého kvalitného bojovníka. Ale uvidíme, MMA je nevyspytateľné,“ pokračoval Marhanský.

Najzaujímavejšie však je, čo šéf RFA povedal potom: „Som presvedčený, že najbližšie obdobie Viktora na domácej scéne určite neuvidíme, ale viacej by som sa k tomu aktuálne nechcel vyjadrovať.“ RFA sa teda so zápasníkom nedohodlo na prestupe.

Viktor Pešta.
Viktor Pešta. Zdroj: Oktagon MMA


„Verím, že keď sa bude Viktor vracať na domácu scénu, tak budeme vedieť jeho manažmentu ponúknuť čo najlepšie podmienky a ukáže sa práve u nás. My mu však držíme palce v novom pôsobisku, kde má bez pochýb na to, aby dosiahol čo najlepší úspech,“ dodal.

Ak by to bola pravda a Pešta by šiel skutočne v blízkom čase na „nové pôsobisko“, znamenalo by to, že s Oktagonom pravdepodobne končí, a tak nebude obhajovať titul. Respektíve o titul úplne príde, ako oň prišiel napríklad Martin Buday, keď prestúpil do slávneho UFC.

Domov
Zdieľať
Diskusia