Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
15. januára 2022, 12:30
Čas čítania 5:25
Dominik Vetrák

Na čo ísť do kina v januári okrem Spider-Mana? Program kín je nabitý zaujímavými filmami

Na čo ísť do kina v januári okrem Spider-Mana? Program kín je nabitý zaujímavými filmami
Zdroj: Marvel Studios
FILMY A SERIÁLY NOVÉ FILMY V KINÁCH (KINOPROGRAM)
Uložiť Uložené

Program kín na nasledujúce týždne vyzerá všelijako. S istotou však uvidíme veľa filmov.

Kiná sa koncom minulého roka zatvorili a my sme tak prišli o premiéry Scottovej snímky Klan Gucci a v podstate celého decembra s prvými dvomi januárovými týždňami. Čo bude s týmito filmami a ako distribútori a kiná vyskladajú program kín?

Ani v týchto dňoch v tom nemajú stopercentne jasno, a tak sa môže stať, že program kín na nasledujúce týždne a mesiace sa bude stále meniť. My však dúfame, že neprídeme o žiaden z podarených a očakávaných filmov. Informácie o premiérach sme čerpali z UFD.sk.

Ak ťa bavia naše pravidelné prehľady kinoprogramu a streamingového programu, ktoré pripravujeme, aby si mal prehľad o tom najlepšom, čo si môžeš pozrieť v kinách, na Netflixe, HBO a podobne, podpor nás a podobnú tvorbu pridaním sa do Refresher+ klubu.

Odporúčané
Z Halo Infinite tvorcovia vyhodili 2/3 obsahu. Toto je cesta od hernej katastrofy roka až k jednej z najlepších hier roka Z Halo Infinite tvorcovia vyhodili 2/3 obsahu. Toto je cesta od hernej katastrofy roka až k jednej z najlepších hier roka 12. januára 2022, 9:30

1. Spider-Man: No Way Home – 20. 1. 

Ak sa ti akýmsi zázrakom podarilo nepokaziť si zážitok a nepoznáš žiadne spoilery, tak ti gratulujeme. Nám bolo jasné, že to pre nás nebude možné, a tak sme hneď vyrazili do Česka. A oplatilo sa! Tretí Spidey je azda najlepším kinozážitkom, aký sme kedy zažili. Vidieť udalosti tohto filmu, odkazy na staré filmy a niektoré nezabudnuteľné momenty spoločne s celou sálou podobných nadšencov bolo na nezaplatenie.

No Way Home funguje aj na vlastnej dejovej línii posúvajúcej Hollandovho Spider-Mana/Petra Parkera do zaujímavej budúcnosti, no nostalgické veci sa ti dostanú pod kožu a spravia z teba malého chlapca. Naštuduj si memes o Spider-Manovi a poteší ťa množstvo easter eggov.

V prvom rade sa však priprav na dobre natočenú akčnú komiksovku so super postavami a s vynikajúcimi hercami. Obzvlášť Willem Dafoe je úplne démonický a dali by sme čokoľvek za to, aby sa ako Green Goblin ešte vrátil. Predpremiéry sa začínajú už tento víkend (15. 1.) a zdá sa, že v niektorých kinách budú prebiehať každý deň až do 20. januára, keď odštartuje oficiálna premiéra.

2. Spencer – 20. 1. 

Kristen Stewart je princezná Diana. Jej výkon v biografickom zdramatizovanom filme o živote slávnej princeznej chvália kritici po celom svete. Hovorí sa minimálne o oscarovej nominácii. Snímka Spencer sa zameria na posledný vianočný víkend roku 1993, ktorý Diana strávila v manželskom zväzku s princom Charlesom (hrá ho Jack Farthing).

Odporúčané
Nové filmy v apríli: Kiná budú praskať vo švíkoch, keď vyjde každý týždeň nová akčná a sexuálna pecka Nové filmy v apríli: Kiná budú praskať vo švíkoch, keď vyjde každý týždeň nová akčná a sexuálna pecka 4. apríla 2024, 12:30

Diana v tom čase pripravovala rozvod, no musela to tajiť pred celou kráľovskou rodinou. Bolo to nesmierne psychicky náročné, o čom sa môžeš presvedčiť aj v traileri. Spencer na nás pôsobí ako emotívna biografická dráma s úžasnými hercami. 

 
Réžie sa chopil Pablo Lorrain (naposledy natočil chválenú biografiu Jacqueline Kennedy s názvom Jackie) a scenár napísal Steven Knight (Peaky Blinders, Taboo). Film je skôr dramatickým príbehom zobrazeným podľa odhadov tvorcov než dokumentom, v ktorom bude všetko stopercentne tak, ako sa to stalo.

 

3. West Side Story – 20. 1. 

Spielberg kiná nevynechá. Vidieť jeho film je vždy čarovné, aj keď sa mu to nepodarí zakaždým na jednotku. V tomto prípade to však zrejme platiť nebude. Zahraničné recenzie sú totiž z jeho muzikálu nadšené. 

Domov
Zdieľať
Diskusia