Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
9. januára 2022, 13:18
Čas čítania 0:52
Jakub Paulík

Petra Vlhová vyhrala slalom v Slovinsku

NEWS PETRA VLHOVÁ
Uložiť Uložené
Články o športe ti prináša Fortuna. Zaregistruj sa a vyber si svoj bonus!chcem bonus

Po prvom kole jej na prvé miesto chýbalo len niekoľko stotín. V druhom už obhájila prvenstvo.

Lyžiarka Petra Vlhová dnes Slovensko reprezentovala v slalome žien Svetového pohára v alpskom lyžovaní v Kranjskej Gore. Po 2. kole sa jej podarilo umiestniť na 1. pozícii.

Na konci 1. kola, keď sa Vlhová držala na 2. priečke, veľmi kritizovala trať, s ktorou musela bojovať. Označila ju za „veľmi rozbitú a nehodnú Svetového pohára“.

Američanka Mikaela Shiffrinová sa v 2. kole pokúsila o zvrat poriadnym rozbehom, no neďaleko od cieľa vypadla. Ihneď po nej išla na trať Petra Vlhová, ktorá preskočila na 1. miesto. Wendy Holdenerová na slovenskú lyžiarku nestačila a s odstupom 23 stotín sekundy sa umiestnila na 2. pozícii. Ako trojka v slalome skončila Švédka Anna Swennová.

Petra Vlhová.
Petra Vlhová. Zdroj: TASR/Martin Baumann

Petra Vlhová si vďaka dnešnému víťazstvu upevnila 2. miesto v celkovom hodnotení Svetového pohára. S 866 bodmi je síce stále prvá Američanka Mikaela Shiffrinová, no Petra Vlhová má iba o 35 bodov menej, teda 831. Tretia je Talianka Sofia Goggiová. Tá za prvými dvomi pretekárkami bodovo výrazne zaostáva. Doposiaľ získala 657 bodov.

Odporúčané
Svetový pohár v zjazdovom lyžovaní v Jasnej štartuje už zajtra. Slovenský operátor potešil fanúšikov touto novinkou Svetový pohár v zjazdovom lyžovaní v Jasnej štartuje už zajtra. Slovenský operátor potešil fanúšikov touto novinkou 19. januára 2024, 17:30

V slalomovom rebríčku je Petra Vlhová suverénne najlepšia. Na 1. mieste má 580 bodov. Druhá je Mikaela Shiffrinová. Tá má 340 bodov. Trojicu najlepších uzatvára Švajčiarka Wendy Holdenerová s 321 bodmi.

Petra Vlhová naposledy vyhrala slalom v Záhrebe a najbližšie bude pretekať v rakúskom Schladmingu. Vlhová pôjde slalom a 1. kolo sa začne 11. januára o 18.00 h.

Domov
Zdieľať
Diskusia