Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
1. januára 2022 o 10:45
Čas čítania 0:42
Ivan Koribanič

Po zabití matky 2-týždňový rýchlokurz japončiny. Toto je podľa polície hoax roka 2021

Po zabití matky 2-týždňový rýchlokurz japončiny. Toto je podľa polície hoax roka 2021
Zdroj: Hoaxy a podvody – Polícia SR
NEWS HOAXY KORONAVÍRUS SLOVENSKO
Uložiť Uložené

Polícia Slovenskej republiky prostredníctvom facebookovej stránky Hoaxy a podvody dlhodobo bojuje proti konšpiračným teóriám.

Polícia Slovenskej republiky prostredníctvom svojej facebookovej stránky Hoaxy a podvody rozhodla aj za pomoci hlasovania o hoaxe roka. Stala sa ním konšpiračná teória o účinkoch vakcíny proti koronavírusu.

„Nanočastice, ktoré vakcína obsahuje, sú aktivované spustením 5G vĺn, vy ste prijímač, dostanete príkaz zabiť matku a urobíte to. Dostanete príkaz naučiť sa japonsky za dva týždne a urobíte to. Vakcíny sa budú prijímať sporadicky, dobudovanie technológie, biorobotizácia, zmena DNA… nie je to sci-fi…“ píše víťaz anticeny.



Tento hoax bol vo finálovom hlasovaní s druhým adeptom na hoax roka. Šlo o dezinformáciu o tom, že sneh je z plastu. V hlasovaní však jednoznačne zvíťazil pomerom hlasov 411 ku 931 práve hoax s rýchlokurzom japončiny.



Hoci polícia prezentuje tento hoax s humorom, zároveň dodáva aj relevantné fakty a zdroje. V rámci toho uvádza, že všetky potrebné informácie o zložení vakcín, ktoré boli schválené Európskou liekovou agentúrou, nájdeš na www.sukl.sk. Takisto aj na facebookovej stránke Štátny ústav pre kontrolu liečiv.

Na Slovensku sa doposiaľ dalo zaočkovať 2 742 527 ľudí. Druhú dávku má už 2 451 062 ľudí. Tretiu dávku dostali 978 652 z nich.

Domov
Zdieľať
Diskusia