Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
29. decembra 2021 o 22:00
Čas čítania 1:15
Viktor Kniš

Majstrovstvá sveta v hokeji do 20 rokov definitívne zrušili pre pozitívny prípad koronavírusu

ŠPORT MS V HOKEJI 2021
Uložiť Uložené
Články o športe ti prináša Fortuna. Zaregistruj sa a vyber si svoj bonus!chcem bonus

MS mladíkov v Edmontone zrušili v stredu večer.

Majstrovstvá sveta v hokeji do 20 rokov definitívne zrušili. „Pokračujúce šírenie ochorenia covid-19 a variantu omikron nás prinútilo prerobiť protokol takmer ihneď po príchode všetkých tímov, aby sme dokázali zastaviť potenciálne šírenie vírusu. Testovali sme na dennej báze. Ak sa vyskytli pozitívne prípady, tímy putovali do karantény. Snažili sme sa urobiť to najlepšie, aby sme vytvorili podmienky potrebné na bezpečné podujatie. Bohužiaľ, nestačilo to. Zameriame sa na to, aby sa všetci hráči a členovia realizačných tímov dostali bezpečne domov,“ povedal pre oficiálny web IIHF jej prezident Luc Tardif.

O tom, že MS zrušia, informovala ako prvá stanica TSN na Twitteri. Odvolávala sa na príspevky dvoch hokejových insiderov, ktorí tvrdia, že majú informácie od oficiálnych zdrojov. Dodávajú, že svet si bude musieť počkať na oficiálne vyjadrenie organizátorov, ktoré očakávajú formou tlačovej konferencie.

IIHF takto podľa dvojice postupuje vzhľadom na viaceré pozitívne prípady koronavírusu, ktoré sa objavili v reprezentačných tímoch v posledných dňoch. Podľa Medzinárodnej hokejovej federácie nie je bezpečné turnaj dohrať. 

Už museli zrušiť utorňajší zápas medzi Spojenými štátmi a Švajčiarskom pre dva pozitívne testy v tíme USA. Švajčiari teda vyhrali kontumačne 1 : 0.

Rovnako dopadol aj zápas medzi Slovenskom a Ruskom. Pozitívny prípad sa objavil vo výbere nášho súpera, preto sme si odniesli kontumačné víťazstvo. Slovensko predtým prehralo dva zápasy s USA a so Švédskom. 

Z tohtoročných MS v hokeji do 20 rokov nevypadne žiadny tím. 

Tréner slovenského výberu Ivan Feneš rozhodnutie organizátorov rešpektuje a konštatuje, že nie všetko fungovalo tak, ako malo.  

„Ťažko sa mi hľadajú slová – na všetko, čo sa tu udialo. Všetkých nás to mrzí. Prioritou je zdravie hráčov a ľudí, ktorí sú tu. Ak na to organizátori mali dôvod, asi urobili rozumné rozhodnutie,“ povedal podľa webu hockeyslovakia.sk.

Domov
Zdieľať
Diskusia