Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Vyskúšaj REFRESHER+ len za 1 €
21. decembra 2021, 16:00
Čas čítania 1:24
Dominik Vetrák

Vianoce na Netflixe. Toto sú 3 najlepšie filmy, ktoré ti spríjemnia sviatky a vyčaria úsmev na tvári

FILMY A SERIÁLY VIANOČNÉ FILMY
Uložiť Uložené

Ak hľadáš ideálny vianočný obsah, máme pre teba tri skvelé tipy.

Vianoce sú za rohom a každý z nás si počas nich rád spríjemní atmosféru aj vianočnou tematikou vo videohrách, v seriáloch, knihách či filmoch. My sme vybrali tri skvelé vianočné filmy, ktoré v súčasnosti nájdeš na Netflixe.

Odporúčané
RECENZIA: 2. séria Zaklínača RECENZIA: 2. séria Zaklínača 20. decembra 2021, 12:30

1. Klaus

Klausa sme už niekoľkokrát ospevovali. Jeden z najlepších animákov posledných rokov sa odohráva najmä počas Vianoc. Dej sleduje zrod Santa Clausa a udalosti, ktoré predchádzali tomu, že začal nosiť deťom darčeky. 

Klaus má nádhernú 2D animáciu v pekných a sýtych farbách, ešte krajší soundtrack a skvelý výkon hercov, ktorí postavám prepožičali svoje hlasy. Snímka je v správnej miere emotívna, dokáže prekvapiť dejovým zvratom, no najmä ťa zahreje pri srdci. Dejú sa v nej veľmi ľudské veci a je vhodná ako pre deti, tak pre dospelých. Viackrát ťa aj slušne pobaví. Vskutku si nedokážeme predstaviť vhodnejší vianočný animák. 

2. Grinch

Túto vianočnú klasiku už pozná vari každý. Bohužiaľ, postupne sa vytrácala z obrazoviek a dnešná mladšia generácia sa s ňou už tak často nestretáva. Je teda vhodný čas pripomenúť si ju a užiť si Jima Carreyho v role... Jima Carreyho v maske? Teda, nie v tej zelenej maske. A vlastne, hej, aj Grinch je zelený. No to je jedno, proste tu hrá Jim Carrey a úplne si ulietava. 

Odporúčané
KVÍZ: Ako dobre poznáš postavy z legendárnych vianočných filmov? KVÍZ: Ako dobre poznáš postavy z legendárnych vianočných filmov? 24. decembra 2023, 10:00

Jeho Grinch je postava, ktorá nenávidí Vianoce a urobí všetko pre to, aby ich zničil čo najväčšiemu počtu ľudí. Lenže sila Vianoc možno nakoniec obmäkčí aj jeho. Ak majú tvoje deti či mladší súrodenci strach z príšer, možno bude lepšie, keď im pustíš animovanú verziu spred niekoľkých rokov. Pôvodný Grinch s Carreym totiž zrejme v niektorých deťoch svojho času vyvolal nočné mory (len pre jeho vzhľad, film ako taký je roztomilý). 

3. Ocko je doma 2

Will Ferrell, Mark Wahlberg, Mel Gibson a John Lithgow. Štvorica týchto hercov ťa v tejto vianočne naladanej komédii dokonale pobaví. Azda ešte viac, než ako to bolo pri jednotke. Samozrejme, nečakaj žiadny sofistikovaný humor.

Ocko je doma 2 ťaží z celkom prostých, ale skvelo načasovaných vtipov či vizuálneho humoru. Herci sú tu skvelí a nudiť sa rozhodne nebudeš. Ak teda hľadáš trochu zábavy v jednoduchšom filme, toto ťa poteší. 

Domov
Zdieľať
Diskusia