Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
21. decembra 2021, 8:44
Čas čítania 1:01
Tímea Krauszová

Odmeny za očkovanie meškajú, do Vianoc zrejme neprídu. Pošta nevie, komu ich poslať

NEWS OČKOVANIE
Uložiť Uložené

Odmeny zrejme do schránok prídu až po sviatkoch.

200, resp. 300 eur dostane každý senior, ktorý sa dal zaočkovať. Prvé šeky mali byť podľa slov Igora Matoviča vyplatené už pred Vianocami, predovšetkým pre tých, ktorí už majú za sebou tri dávky proti koronavírusu, no zatiaľ platby viaznu.

Podľa informácií TV Markíza sa to do Vianoc už ani nestihne. Peniaze budú roznášať poštári a poštárky Slovenskej pošty, no tá stále nemá k dispozícii databázu zaočkovaných. Bez týchto informácií nevedia, komu a koľko peňazí vlastne majú doručiť. Napriek problémom to však vyzerá nádejne, peniaze seniorov motivovali a začínajú sa húfnejšie dávať očkovať.

Odporúčané
Prečítaj si 7 odporúčaní, ktoré experti vymysleli pre Slovákov, aby v čase omikronu prežili bezpečné a šťastné Vianoce Prečítaj si 7 odporúčaní, ktoré experti vymysleli pre Slovákov, aby v čase omikronu prežili bezpečné a šťastné Vianoce 20. decembra 2021, 13:22

Bonus za očkovanie

Ľudia vo veku nad 60 rokov, ktorí sa dajú zaočkovať, majú nárok na 200- alebo 300-eurové odmeny za očkovanie, ktoré sú v podobe poukážok. Ak má človek iba jednu dávku a do Vianoc stihne druhú, dostane odmenu 200 eur. Rovnaká odmena čaká občana nad 60 rokov, ktorý do Vianoc pôjde na prvú dávku. 300 eur dostanú len ľudia s tromi dávkami. Nie je však vôbec jasné, kedy sa k nim peniaze dostanú.

Podľa vyjadrení Igora Matoviča pre TV Markíza sa ešte finalizujú zmluvy medzi ministerstvom a Slovenskou poštou, bez ktorých pošte peniaze len tak dať nemôžu. Okrem toho pošta nemá zatiaľ ani zoznam ľudí, ktorí majú na odmeny nárok. Preto je nepravdepodobné, že seniori peniaze dostanú ešte pred sviatkami. Okrem byrokracie by museli poštári a poštárky rozniesť desaťtisíce obálok po celom Slovensku, a to len v priebehu niekoľkých dní.

Dobrou správou je, že finančná motivácia v prípade dôchodcov zabrala. Podľa dostupných údajov rastie počet ľudí nielen s treťou, ale aj s prvou dávkou. 

Domov
Zdieľať
Diskusia