Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Refresher Slovensko
Otvoriť v aplikácii Refresher
Stiahnuť
X
20. decembra 2021, 14:44
Čas čítania 0:58
Martin Mičuda

Lego odhalilo ďalšiu stavebnicu pre dospelých. Postaviť si môžeš BMW M 1000 RR s funkčnou prevodovkou

Lego odhalilo ďalšiu stavebnicu pre dospelých. Postaviť si môžeš BMW M 1000 RR s funkčnou prevodovkou
Zdroj: BMW
TECH BMW LEGO
Uložiť Uložené

Novú stavebnicu tvorí až 1 920 dielikov, pýši sa pritom pôsobivou mierkou 1 : 5.

Najznámejší výrobca stavebníc nám pravidelne servíruje rôzne výtvory z ikonických legových kociek. Predovšetkým sofistikovaný rad Technic pritom dlhé roky jasne naznačuje, že lego nie je zďaleka len pre malé deti, a dôkazom toho je aj najnovší prírastok. Po veľkolepých stavebniciach modelov Porsche 911 GT3 RS, Bugatti Chiron, Land Rover Defender, Dodge Challenger či Lamborghini Sián FKP 37 teraz prichádza na rad opäť superšportový motocykel.

Odporúčané
Nový Golf GTI Clubsport je ako stvorený na slovenské cesty. Ohúril nás živelnosťou aj dynamikou Nový Golf GTI Clubsport je ako stvorený na slovenské cesty. Ohúril nás živelnosťou aj dynamikou 26. októbra 2021, 9:30

Stavebnica vznikla v spolupráci so spoločnosťou BMW Motorrad, ktorej model M 1000 RR sa pretavuje do legových kociek. Tvorí ju až 1 920 dielikov, pýši sa pritom pôsobivou mierkou 1 : 5, takže vo výsledku motorka meria na dĺžku takmer pol metra (45,5 cm). Okrem dôslednej pozornosti venovanej technickým detailom ponúka stavebnicová verzia modelu M 1000 RR množstvo funkcií, ktoré určite oslovia nadšencov stavebníc modelov a zvlášť motocyklov.

BMW Motorrad, Lego,
Zdroj: BMW

Súčasťou stavebnice sú totiž opäť plne funkčné komponenty – trojstupňová prevodovka, predná a zadná vidlica s odpružením, prístrojová doska s tromi rôznymi možnosťami zobrazenia či hnacia reťaz v zlatej farbe. Autentickú pretekársku atmosféru dopĺňajú priložený stojan do paddocku a informačná tabuľa do boxov. 

BMW M 1000 RR sa teda dočkal aj svojej legovej podoby, pripomeňme, že ide o skutočne špičkový pretekársky motocykel – s výkonom 156 kW/212 koní spĺňa najvyššie nároky na výkon, a to v motoristickom športe aj na cestách. Stavebnica Lego Technic BMW M 1000 RR bude k dispozícii od 1. januára 2022 výhradne v predajniach Lego a v e-shope na webe, u ostatných predajcov od 1. marca. Oficiálna cena bola stanovená na 199,99 €.

BMW Motorrad, Lego,BMW Motorrad, Lego,BMW Motorrad, Lego,BMW Motorrad, Lego,
Zobraziť galériu
(5)
Domov
Zdieľať
Diskusia