Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Refresher Slovensko
Otvoriť v aplikácii Refresher
Stiahnuť
X
18. decembra 2021, 8:56
Čas čítania 0:34
Viktor Kniš

VIDEO: Meteor nad západným Slovenskom rozžiaril oblohu. Bolid videli aj v Maďarsku a Rakúsku

NEWS ASTRONOMICKÉ ÚKAZY
Uložiť Uložené

Nad Slovenskom sa opäť objavil veľmi jasný meteor podobajúci sa na padajúcu ohnivú guľu

Padajúce ohnivé gule známe ako bolidy sa síce na Slovensku nevyskytujú veľmi často, keď ich však človek voľným okom zachytí, nemá pochybnosť o tom, že sleduje padajúci meteor. Oblohu totiž dokážu na niekoľko sekúnd v nočných hodinách rozsvietiť veľmi jasne. Inak to nebolo ani počas piatkového večera, keď sa obrovský meteor rútil na západné Slovensko. O vzácnom vesmírnom úkaze informuje portál iMeteo.sk

Bolid sa na oblohe objavil v piatok 17. decembra večer okolo 19.30 h. Padal z východného obzoru smerom na západ, vysvetľujú meteorológovia. 

Jasný meteor mohli pozorovať aj z Rakúska či Maďarska. „Podľa reakcií na sociálnych sieťach bolid zazreli aj z miest ako Šaštín-Stráže či Lučenec. Oblohu mal rozžiariť na približne 5 sekúnd,“ informuje iMeteo. 

Niektorí Slováci v diskusii pod príspevkom meteowebu informovali, že sa im podarilo padajúci meteor zazrieť aj v ďalekých Michalovciach. Na videu je možné vidieť, ako bolid padal nad Trnavou.

Domov
Zdieľať
Diskusia