Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
17. decembra 2021, 16:08
Čas čítania 0:42
Kamila Šebestová

Muž z Námestova zomrel pár minút po 3. dávke očkovania. Pitva ukázala, že smrť nemá súvislosť s vakcínou

NEWS KORONAVÍRUS OČKOVANIE SMRŤ
Uložiť Uložené

Redakcia denníka SME prináša nové informácie o príčine smrti 77-ročného muža z Námestova.

Na konci novembra v Námestove zaočkovali 77-ročného muža s viacerými chronickými ochoreniami. Počas stanoveného času po očkovaní sa na nič nesťažoval. Keď uplynula čakacia lehota, vyšiel z vakcinačného centra a z ničoho nič odpadol.

Záchranárom sa ho nepodarilo oživiť. Príčina smrti bola doteraz neznáma, no po vykonaní pitvy vyšli najavo nové okolnosti. Úrad pre dohľad nad zdravotnou starostlivosťou (ÚDZS) poskytol vyjadrenie o dôvode denníku SME.

„Na základe vykonanej pitvy a v spolupráci so Štátnym ústavom pre kontrolu liečiv môžeme jednoznačne konštatovať, že dané úmrtie nemá príčinnú súvislosť s očkovaním, respektíve nie je v súvislosti s aplikovaním tretej dávky,“ píše ÚDZS v stanovisku pre SME. 

Úrad teda potvrdil, že smrť 77-ročného muža nemá súvislosť s očkovaním treťou dávkou vakcíny Comirnaty od spoločnosti Pfizer-Biontech. Vyvracia tak hoaxy, ktoré začali šíriť antivaxeri hneď po úmrtí seniora z Námestova. 

Senior mal podľa informácií denníka SME viacero chronických ochorení. 

„Údaj o úmrtí sa považuje za osobný údaj týkajúci sa zdravia a nie je možné sprístupniť ho bez súhlasu blízkej osoby. Bližšie sa preto k okolnostiam úmrtia úrad nebude vyjadrovať,“ dodáva v závere stanoviska ÚDZS.

Domov
Zdieľať
Diskusia