Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
17. decembra 2021, 13:30
Čas čítania 1:07
Martin Mičuda

Nové Shelby GT500KR je s výkonom 913 koní najsilnejším Mustangom na bežné cesty

Nové Shelby GT500KR je s výkonom 913 koní najsilnejším Mustangom na bežné cesty
Zdroj: Shelby
TECH AUTOMOBILOVÉ NOVINKY
Uložiť Uložené

Shelby plánuje zhotoviť len 225 exemplárov.

Spoločnosť Shelby American je dlhé roky spätá predovšetkým s automobilkou Ford, ktorej dodatočne vylepšuje ikonický Mustang. Budúci rok táto spoločnosť oslávi už svoje 60. výročie, no a pri príležitosti osláv okrúhlych narodenín svojim zákazníkom ponúkne ďalšiu lahôdku. Je ňou v poradí už 3. generácia toho najextrémnejšieho počinu na bežné cesty, ktorý v názve nesie písmená KR, teda skratku pre King of the Road – Shelby Mustang GT500KR.

Odporúčané
Nový Golf GTI Clubsport je ako stvorený na slovenské cesty. Ohúril nás živelnosťou aj dynamikou Nový Golf GTI Clubsport je ako stvorený na slovenské cesty. Ohúril nás živelnosťou aj dynamikou 26. októbra 2021, 9:30

Po vizuálnej stránke KR vychádza z „klasického“ GT500, na kapote však pribudli ďalšie otvory na chladenie, predný splitter viac vystupuje do priestoru, naopak, vzadu si miesto našiel decentnejší spojler. Vecou voliteľnej výbavy sú nielen tradičné pruhy cez karosériu, ale aj rozšírené blatníky v rámci balíka Shelby Wide Body. Pod nimi sa nachádzajú 20" hliníkové disky zavesené na špecificky nakalibrovanom podvozku MagneRide s nastaviteľnými tlmičmi a so stabilizátormi Ford Performance.

Domov
Zdieľať
Diskusia