Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
15. decembra 2021 o 8:56
Čas čítania 0:47
Eduard Starkbauer

Stephen Curry prekonal historický rekord NBA. Zaznamenal viac trojok než ktokoľvek pred ním

Stephen Curry prekonal historický rekord NBA. Zaznamenal viac trojok než ktokoľvek pred ním
Zdroj: TASR/AP Photo/Chris Szagola
ŠPORT BASKETBAL
Uložiť Uložené
Články o športe ti prináša Fortuna. Zaregistruj sa a vyber si svoj bonus!chcem bonus

Najlepšie platený hráč v NBA ich strelil už neuveriteľných 2 974.

Hráč Golden State Warriors zlomil rekord pred očami jeho doterajšieho držiteľa – člena siene slávy NBA Raya Allena. K historickému momentu prišlo v zápase proti NY Knicks na palubovke Madison Square Garden. 

Curry na nastrieľanie 2 974 trojok potreboval iba 789 zápasov v profilige. Pripomeňme, že Allen túto métu dosiahol v 1 300 zápasoch. 

Curry patrí k najväčším hviezdam ligy, ktorú s Golden State Warriors dokonca trikrát vyhral (2015, 2017, 2018). Pre CBS Sports sa vyjadril, že „v kariére má ešte veľké plány a vlastná výkonnosť ho teší o to viac, že súperi neustále menia spôsob jeho bránenia a musí sa pokúšať o riskantnejšie strely“.

 
 
 
Zobraziť tento príspevok na Instagrame
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Complex Sports (@complexsports)

Stephen Curry je okrem iného držiteľom rekordu v počte trojok v jednej sezóne (402) či v počte trojok za kalendárny mesiac (96). ESPN pripomína, že Curry podľa vlastných slov sníval o tomto momente od malička a ako dieťa si nenechal ujsť žiadne trojbodové zápolenie v zápasoch hviezd. 

Odporúčané
Bude to boj. Basketbalový klub Inter Bratislava sa postaví proti šampiónom a lídrom Niké SBL Bude to boj. Basketbalový klub Inter Bratislava sa postaví proti šampiónom a lídrom Niké SBL 20. marca 2024 o 13:30

Podľa CBS Sports je 33-ročný hráč na vrchole svojej kariéry a Golden State Warriors majú reálnu šancu na ďalší titul. V budúcnosti však jeho najnovší rekord môže padnúť, keďže počet trojbodových pokusov rastie v NBA každú sezónu.

Domov
Zdieľať
Diskusia